Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-09-2002 | Article Rating | (0) reacties

Partnershipovereenkomst Questionmark Europe en Lamark voor elektronische toetsafname in test centers

Amsterdam, september 2002 –Toetssoftware en toetslogistiek worden partners. Toetssoftware-ontwikkelaar Questionmark Europe en toetslogistieke dienstverlener Lamark tekenen voor Europese samenwerking in een totaaloplossing voor elektronische toetsafname. De Preferred Partner Agreement geeft Lamark het exclusieve gebruiksrecht van de Questionmark Perception software voor het afnemen van toetsen in haar Europese netwerk van test centers. Questionmark Europe kan door deze overeenkomst haar aanbod uitbreiden met de logistieke dienstverlening rondom de toetsafname.

“Deze samenwerking is een logische stap in onze groeistrategie”, aldus Paul van Katwijk, Directeur van Lamark. “De software van Questionmark Europe past naadloos tussen de toetsontwikkelingsactiviteiten van onze partner Citogroep en onze eigen toetslogistieke diensten.” Roland Nyns, Algemeen Directeur van Questionmark Europe: “Samen met Lamark kunnen wij onze klanten een flexibele en kostenefficiënte totaaloplossing bieden voor toetsafname en begeleiding van hun kandidaten.”

Met de integratie van het toetslogistieke systeem van Lamark en de toetssoftware van Questionmark Europe wordt toetsen onafhankelijk van tijd en locatie, waardoor kandidaten een grote flexibiliteit krijgen. Zij schrijven zich in via de website; de administratieve afhandeling verloopt automatisch. Ook krijgen klanten geautomatiseerde rapportages over de toetsresultaten van hun kandidaten.

Lamark
Lamark, een participatie van de Citogroep, verzorgt het totale logistieke traject rondom elektronische toetsafname. Het beschikt over een Europees netwerk van 130 testcenters en een in eigen beheer ontwikkeld, web based back office systeem. Hiermee is het mogelijk om gelijktijdig, verschillende toetsen af te nemen onder professioneel toezicht. Bovendien verloopt het gehele proces van inschrijving tot en met betaling en rapportage automatisch. Bedrijven, toetsontwikkelaars en certificerende instanties waarbij het certificeren van bekwaamheden van belang is voor de bedrijfsvoering kunnen desgewenst gebruikmaken van de diensten van Lamark in hun eigen huisstijl.

Questionmark
Questionmark ontwikkelt sinds 1988 toets- en testsoftware. Deze software maakt het mogelijk op veilige wijze vragenlijsten te creëren, toetsen te beheren en op basis van de behaalde resultaten, rapporten op te stellen via stand-alone computers, een lokaal netwerk, een intranet of het Internet. De Perception auteursoftware getuigt van een opmerkelijke gebruiksvriendelijkheid, waarbij gebruikers vragenlijsten en assessments kunnen creëren in een handomdraai. Bovendien zorgen een veilige verspreiding van deze vragenlijsten en een grote waaier van gedetailleerde rapporten voor een belangrijke meerwaarde. De software van Questionmark wordt nu al gebruikt door talrijke bedrijven, overheidsinstellingen, scholen en universiteiten in meer dan 45 landen. Questionmark speelt ten slotte ook een actieve rol in het IMS (internationaal e-learning consortium) en is conform aan verscheidene normen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.