Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de branchevereniging voor private trainings- en opleidingsbureaus. Er...
Het bericht De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) verscheen eerst op nextlearning.nl.
Het lijkt soms lastig om een E-learning te maken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn!...
Het bericht Hoe maak je een fantastische e-learning? verscheen eerst op nextlearning.nl.
Als het gaat om leren en ontwikkelen dan worden online video’s vaak gebruikt voor instructie en demonstratie. Live online video wordt gebruikt voor interactie. Je kunt online video echter ook inzetten ten behoeve van besloten coachingsvideo’s.
Helen Blunden is enthousiast gebruiker van SnapChat.
De opmars van artificiële intelligentie (AI) lijkt niet te stuiten. Net als elke technologie biedt AI kansen, maar kan AI ook verkeerd worden gebruikt. In de VS is onderzoek gedaan naar de houding van burgers te aanzien van AI. Daaruit blijkt dat respondenten willen dat AI wordt gereguleerd.
In Finland beseffen ze heel goed dat artificiële intelligentie (AI) grote invloed zal hebben op tal van facetten van de samenleving. Daarom investeert men onder meer in bewustwording en deskundigheid van de bevolking op het gebied van AI.
Online leren stelt hogere eisen aan lerenden dan face-to-face leren. Als je in je eentje tijd- en plaatsonafhankelijk leert, is het risico van voortijdig stoppen groter. David Thomson heeft een aantal tips geformuleerd die lerenden helpen online te studeren.
Ik wil graag een overzicht maken van de meest populaire Nederlandstalige blogposts over leren, onderwijs en/of opleiden (inclusief technology enhanced learning)? Ik zou het daarom op prijs stellen als edubloggers onderstaand formulier invullen of gebruik maken van het formulier in een apart beeldscherm.
Het bericht Reflectie met apps: net die trigger die je wellicht kunt gebruiken verscheen eerst op Ennuonline.
Enquêtes waarin gevraagd wordt naar de mate waarin blended learning en volledig online leren worden toegepast, zijn vooral interessant als je naar de ontwikkeling in de tijd kijkt. Dan worden trends zichtbaar.
Campus Technology neemt elk jaar een vragenlijst af onder docenten in het Amerikaanse hoger onderwijs,
Door: Wilfred Rubens Het Britse Towards Maturity heeft onlangs aan 700 L&D-leidinggevenden over de hele wereld gevraagd...
Het bericht 10 trends in 2019 op het gebied van leertechnologie verscheen eerst op nextlearning.nl.
Door: Annet Murre Mijn eerste ervaring met begeleide intervisie dateert uit 1969. Ver voordat begeleide intervisie erkend...
Het bericht Waarom het zo belangrijk is dat je elkaar ‘het veters strikken’ blijft leren verscheen eerst op nextlearning.nl.
Ik ben het eens met Donald Clark als hij schrijft dat artificiële intelligentie grote invloed zal hebben op leertechnologie. Wat zal deze invloed zijn?
Clark beschrijft vijf manieren waarop AI in 2018 van invloed was op leren,
Steeds meer organisaties passen chatbots toe. Een club als Gartner verwacht zelfs dat een groot deel van de contacten met ‘klanten’ met technologie afgehandeld kan worden (85%). Daarnaast kijken organisaties ook met een schuin oog naar educatieve toepassingen.
Door: Nathalie te Rietstap | Consultant Learning & Development, Teijin Aramid Hoe zorg je ervoor dat medewerkers...
Het bericht Een digitale leeroplossing waarmee kwaliteitsaudits moeiteloos worden doorstaan verscheen eerst op nextlearning.nl.
Als medewerkers hun mening geven, suggesties doen en hun zorgen durven te uiten, dan is een organisatie beter in staat om te gaan met kansen en bedreigingen. Het komt echter voor dat medewerkers zich stil houden. Hierbij spelen voornamelijk twee perspectieven een belangrijke rol.
Anderhalf jaar geleden heb ik aandacht besteed aan twee ontwerpmethodieken voor blended learning van hogescholen. Van één van die methodieken is nu een herziene versie beschikbaar.
Zuyd kende het lectoraat Technologie-Ondersteund Leren dat de Design Cycle for Education (DC4E) had ontwikkeld.
Een animatie video kan iedereen nu zelf maken met handige do-it-yourself tools. In deze blog vind je een aantal goede sites en tips om mee te starten. In elke Ennuonline leergang is er wel iemand die heel trots een zelfgemaakte animatie video laat zien. In de laatste leergang kwam Margreet helemaal enthousiast binnen: ´is er tijd […]
Het bericht Tool van de maand: do-it-yourself animatie video verscheen eerst op Ennuonline.
Op 4 februari aanstaande start de Open Universiteit met het verzorgen van zes micromodules over activerend online leren. Deze modules met een omvang van 2-4 uur kunnen gratis worden gevolgd. Ik mag ook een bescheiden bijdrage leveren aan dit initiatief.
Een aantal maanden geleden heeft Will Thalheimer een oproep gedaan om te achterhalen wat de meest populaire blogposts op het gebied van leren zijn. Gisteren heeft hij de uitkomsten gepresenteerd. Hiermee krijg je ook zicht op een aantal interessante blogposts,
Rond 2005 heb ik me -onder meer in het kader van een Europees project- intensief bezig gehouden met technologie-ondersteund samenwerkend leren (computer-supported collaborative learning; CSCL). Gisteravond heb ik dan ook met bijzonder veel belangstelling Pedro’s blogpost A meta-analysis on computer-supported collaborative learning (Best Evidence in Brief) gelezen.
De vonken vlogen in de nieuwjaarsnacht door Scheveningen, maar nu de as bij elkaar is geveegd, is het burgemeester Pauline Krikke van Den Haag die nog onder vuur ligt. De kritiek op haar bestuursstijl is niet nieuw. Kan zij bestuurder blijven?
Virtual Reality heeft veel potentie voor onderwijs en opleiden. Bovendien wordt deze technologie krachtiger en meer toegankelijk. Deens onderzoek suggereert dat de vraag of jongens en meisjes binnen VR effectief leren, afhankelijk is van de (virtuele) docent.
Psycholoog dr.
Het bericht Avetica is Moodle Partner voor Nederland én België!! verscheen eerst op Moodlefacts.nl.
Om studenten te activeren, hogere cognitieve niveaus te bereiken en om tijdsinvestering van docenten te verlagen maken steeds meer docenten gebruik van online tools naast klassikale lessen en colleges. De variatie van mogelijke ingrediënten voor blended learning in het onderwijs is groot: verschillende soorten e-learning en e-training, online training en assessments, hoorcolleges, werkgroepen, groepsdiscussies, vragenuurtjes... En aan de docent de taak om de juiste ingrediënten én hoeveelheid in de spreekwoordelijke blender te doen zodat de leerdoelen bereikt worden. Maar kijk uit: als je teveel kiwi in je smoothie doet en te weinig banaan, kan het resultaat tegenvallen. Voorkom een blended vak met een zure nasmaak met de volgende 3 tips.
Class Central heeft zoals elk jaar onlangs een rapport gepresenteerd met cijfers over deelname aan massive open online courses. Deze rapportage illustreert m.i. dat de groei in deelname aan het afvlakken is en dat de diversiteit op het gebied van MOOCs toeneemt.
Sinds 2012 publiceert de Britse Open Universiteit het rapport “Innovating Pedagogy” waarin men nieuwe vormen van doceren, leren en beoordelen beschrijft. Vlak na de jaarwisseling heeft men in samenwerking met het Centre for the Science of Learning & Technology (SLATE)[ van de Noorse Universiteit van Bergen,
Deze column heb ik geschreven voor de nieuwsbrief van e-learning.nl (november 2018). De term e-learning is in 1999 gelanceerd in de slipstream van e-commerce en e-business. In die tijd werd alles ‘e’, terwijl een jaar of vijf later overal ‘2.0’ achter geplaatst werd.
Isaac Asimov (1920-1992) was onder meer auteur van science fiction-boeken. Op Oudjaarsdag 1983 heeft hij voorspeld hoe de wereld er in 2019 uit zou zien. Hij is onder meer in gegaan op de rol van de computer en op de impact van technologie op ons werk.
Het bericht Moodle beginner playlist verscheen eerst op Moodlefacts.nl.
Leren is een cognitief en sociaal proces. Interacties en dialogen tussen personen vormen belangrijke elementen van het leren. Deze interacties en dialogen kunnen ook online plaatsvinden. Daarbij zouden we wat mij betreft goed moeten kijken naar geleerde lessen uit discussies via sociale media zoals Twitter en Facebook.
Net als verleden jaar wil ik ook nu weer terugblikken op 2018. Helaas kan dat minder gedetailleerd dan verleden jaar.
Dat komt in verband met een groot computerprobleem waar ik tegenaan gelopen ben.
Ook voor 2019 wens ik jullie veel geluk, gezondheid, warmte, plezier, inspiratie, kracht en succes toe.
Meestal gaan we in de kerstvakantie een paar dagen weg. Dit keer zijn we naar Leuven geweest.
Eigenlijk vreemd. Je bent op tal van plekken ver van huis geweest. Maar we waren nog nooit in het centrum van Leuven geweest.
Het bericht Moodle MOOC start 7 januari 2019 verscheen eerst op Moodlefacts.nl.
Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensverwerking van kracht gegaan. Maar pas in 2019 zullen we de gevolgen pas echt merken.
Die conclusie kun je lezen in de bijdrage GDPR’s impact was too soft in 2018,
Faculty of Skills maakt gebruik van online rollenspellen om medewerkers van verschillende organisaties te trainen. In deze infographic laten we je kennis maken met 4 verschillende typen rollenspelen die voor allerlei doeleinden kunnen worden ingezet!
Tijdens de laatste editie van de Online Educa kwam ik een bedrijf tegen dat samenvattingen aanbod van meer dan 18.000 boeken. “Welke geavanceerde toepassing van artificiële intelligentie zit daar achter?”, vroeg ik me af.
Het in 1999 opgerichte bedrijf getAbstract heeft als missie het vinden,
In HR-land is het doodverklaren van begrippen een trend aan het worden. Zo kan de managementlaag volledig uit de organisatie worden geknipt. Maar is het niet dat, dan moest de afgelopen weken toch vooral het beoordelingsgesprek het ontgelden. Volgens de directeur human resources van Universiteit Maastricht kunnen we, samen met het functioneringsgesprek, zelfs de hele HR-afdeling opdoeken. Maar laten we eerlijk zijn: hij heeft wel een punt. De traditionele insteek van het eindejaarsgesprek heeft zijn langste tijd wel gehad. Je komt er niet meer mee weg om één keer per jaar te vragen ‘Hoe vind je zelf dat het gaat?’. Tijd voor iets nieuws, maar wat komt er eigenlijk na het eindejaarsgesprek?
Volgens Alicia Geigel is het volgen van online cursussen volstrekt iets anders dan het volgen van traditioneel onderwijs. Zij stelt dat er echter vijf mythes over online cursussen bestaan.
a) Online cursussen zijn eenvoudig te volgen.
Ik wens jullie allemaal gelukkige en vrolijke kerstdagen toe. Deze dagen vormen een mooie gelegenheid voor bespiegelingen en bezinning. Het sleetje op onderstaande foto roept een dergelijke bespiegeling op.
Het zal eind jaren tachtig zijn geweest.
Onderzoek naar het gebruik van ICT in de klas biedt een genuanceerd en niet eenduidig beeld als het gaat om de invloed op leerresultaten. Kijk echter ook naar de groep lerenden met zorgbehoeften.
Aaron S.
Matthew Lynch meent dat vijf theorieën en modellen kunnen helpen de voordelen van technologie te benutten en leeruitkomsten te versterken en verbeteren. Elke docent of opleider, die met ICT voor leren, opleiden en onderwijs aan de slag gaat,
Ik had er nog nooit van gehoord. Maar in de VS kennen ze binnen het onderwijs sinds 2014 het fenomeen “e-learning dag”. Verdient dat idee ook in ons land navolging?
De Washington Times Herald schreef gisteren dat de Washington Community Schools het idee van e-learning-dagen langzaam aan het omarmen zijn (het artikel kan binnen de EU niet worden gelezen omdat deze Amerikaanse online krant niet aan de AVG voldoet).
Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.
Het bericht Beveiligd: De Learning Correspondent nr.20 verscheen eerst op nextlearning.nl.
Door: Ank Dierckx “Wat een leuke sfeer hier!!!!” Elke bezoeker die een stap binnen zet bij Euroforum...
Het bericht Groeien door je bedrijf anders te organiseren verscheen eerst op nextlearning.nl.
Door: Alexander van der Linden, Product Owner MyLearning KLM, en Thomas Kruithof, Data Strateeg en Product Owner HR-Data...
Het bericht De Data-Analist L&D verscheen eerst op nextlearning.nl.