Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Let’s Learn! | 25-11-2022 | Article Rating | (0) reacties

Case: veilig bewegen op internet en socials

Case: veilig bewegen op internet en socials

Partners voor Jeugd is een overkoepelend samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. Partners voor Jeugd wil dat medewerkers veilig zijn tijdens hun werk. Dat betekent dat ze hun medewerkers ook kennis willen meegeven over hoe ze zich veilig kunnen bewegen op Internet en Social media. De wens is om met behulp van essentials (microlearnings) de medewerkers actief over deze onderwerpen te laten leren.

Hoe heeft Let’s Learn! dit aangepakt?

Samen met de opdrachtgever Partner voor Jeugd heeft Let’s Learn! een ontwerpsessie gehouden. Daarbij analyseerden we wat er geleerd moet worden.

We kwamen er op uit dat het voor de uitwerking belangrijk is, dat er in dit project aandacht is voor:

- Bewustwording van gevolgen van internet- en social media-gebruik

- Waar moet je op letten als je informatie deelt op internet?

- Hoe kun je zaken aanpassen zodat je minder vindbaar bent?

We schreven scripts die hierbij passen en maakten fake-profielen aan voor een fictieve medewerker op LinkedIn, Facebook, TikTok en Instagram.
Hierna maakten we video-opnames samen met de deskundige van Partners voor Jeugd. We ‘speelden’ dat we via Google surfen op Internet en we snuffelen in apps waarbij we zoveel mogelijk informatie opzochten over de fictieve collega. Ook maakten we video’s waarin je ziet hoe het profiel van de fake medewerker beetje bij beetje aangepast wordt, zodat deze steeds beter beschermd is op internet.

Wat is opgeleverd?

In totaal zijn er 5 video’s en 5 handouts gemaakt.
De eerste video laat zien wat er binnen 3 minuten over de fictieve collega gevonden kan worden op Internet. De volgende video geeft tips voor veilig gedrag op Internet en Social media. Ook zijn er video’s waarin je ziet hoe je een profiel veilig instelt op Facebook, LinkedIn, TikTok en Instagram. In de handouts kun je per stap nog een keer de tips en de werkwijze voor het veilig instellen van de profielen terug vinden.

Evaluatie

Partners voor Jeugd heft het traject als heel prettig ervaren. Let’s Learn! luistert goed en verwerkt de input en feedback altijd snel en spot on. “Ze begrijpt wat we willen zeggen en overbrengen”.

Nieuwsgierig, neem dan contact op met Let’s Learn!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.