Opdrachtgever: Detailresult
OpdrachtnemerPAT Learning Solutions
Klantvraag: Kwaliteit medewerkers op peil houden tegen lagere kosten en met minder inspanning
Oplossing: Leernetwerk met kwaliteitsdashboard
">

Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van e-Learning.nl | 13-03-2013 | Article Rating | (0) reacties

Supermarktketen houdt kwaliteit medewerkers op peil dankzij leernetwerk

Supermarktketen houdt kwaliteit medewerkers op peil dankzij leernetwerk

Detailresult

Opdrachtgever: Detailresult
OpdrachtnemerPAT Learning Solutions
Klantvraag: Kwaliteit medewerkers op peil houden tegen lagere kosten en met minder inspanning
Oplossing: Leernetwerk met kwaliteitsdashboard

Detailresult Groep NV wilde meer dan de nieuwe medewerkers een introductiecursus aanbieden. De overkoepelende organisatie van o.a. de supermarkten DekaMarkt, Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros wilde een leeromgeving waarmee de medewerkers permanent hun theoretische kennis en hun vaardigheden op peil kunnen houden. Het moest daarnaast ook een omgeving zijn waarmee het management de medewerkers in hun ontwikkelingen zou kunnen ondersteunen. PulseWeb van PAT Learning Solutionsbiedt die omgeving.

In 2010 werd het leernetwerk PulseWeb ingevoerd. Sindsdien is het succesvol ingezet bij een scala aan leer- & ontwikkelingstrajecten binnen de bedrijven van Detailresult. “Het kennisniveau kunnen we hierdoor positief beïnvloeden”, aldus Piet de Jong, manager opleiding en development. “Bovendien is het makkelijker om de opleidingen up-to-date te houden en kunnen we tegen lagere kosten informatie aan grote groepen medewerkers aanbieden”. Recent heeft de retailer aan PAT gevraagd om het bestaande leernetwerk verder te ontwikkelen, zodat opleidingstrajecten gekoppeld kunnen worden aan functies, waardoor deze door het operationele management kunnen worden bewaakt. Verder was er de behoefte om PulseWeb gericht in te zetten om bepaalde thema’s of acties te ondersteunen. PAT Learning Solutions is gevraagd dit mogelijk te maken.

Introductieprogramma

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van PulseWeb, heeft Detailresult een nieuw introductieprogramma ontwikkeld, waarmee de opleidingsresultaten van nieuwe werknemers beter te toetsen zijn. Zo’n toets is voor Detailresult een belangrijke kwaliteitscheck, voordat medewerkers aan de praktijk beginnen. Toetsen worden verder gebruikt om hen gedurende hun loopbaan te begeleiden en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken.

Het leernetwerk wordt binnen verschillende opleidingstrajecten ingezet. Denk aan vakopleidingen op het gebied van vlees, aardappelen, groenten, fruit, drogisterij, maar ook voor theorielessen van de BHV-opleiding die Detailresult aanbiedt. PulseWeb wordt ook ingezet bij machine-instructies binnen de productiebedrijven (bakkerij, slagerij) en bij opleidingen voor bestel- en planningssystemen. Daarnaast zijn werkplekopdrachten onderdeel van de leerprocessen. Zo wordt ook het leren in de praktijk ondersteund.

Detailresult is recent begonnen met het verder ontwikkelen en inzetten van het Learning Management-gedeelte van PulseWeb. Daarmee worden vooraf kwaliteitseisen vastgesteld waaraan medewerkers moeten voldoen. PulseWeb rapporteert de voortgang en biedt de medewerkers de juiste leeractiviteiten aan, om er voor te zorgen dat zij continu aan de kwaliteitseisen voldoen. Binnen de productiebedrijven wordenkwaliteitsdashboards van PulseWeb ingezet. Aan de hand van deze dashboards kan het management de ontwikkeling van medewerkers gericht monitoren.


Het resultaat

  • Efficiënte manier van leren en ontwikkelen o.a. door lesstof in één keer aan een grote groep medewerkers aan te bieden;
  • Theorie is beter te toetsen voordat medewerkers aan de praktijk beginnen. Het kennisniveau en de doorlooptijd wordt daardoor positief beïnvloed;
  • Door de inzet van een geïntegreerd e-learning leerproces kan de ontwikkeling van medewerkers beter worden beoordeeld en begeleid;
  • Met de introductie van blended leerprocessen wordt leren op de werkplek ondersteund;
  • De registratie van opleidingsresultaten en het aanbieden van de juiste leeractiviteiten verloopt gemakkelijker en is overzichtelijker door het gebruik van het kwaliteitsdashboard.

Benieuwd naar de inzet van PulseWeb elders? Lees de case van Staples Office Centre (of bekijk dit filmpje) of lees over de inzet binnen zorginstellingen (of bekijk dit filmpje).

Voor meer informatie: 
www.pat.nl 
info@pat.nl

Of bel vrijblijvend Aniela Kowalski 013-594 59 40.
Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.