Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Bright Alley | 12-10-2023 | Article Rating | (0) reacties

GVB: toekomstbestendig leren & onderhouden

GVB: toekomstbestendig leren & onderhouden

Een comfortabele, veilige reis is essentieel voor tevreden reizigers. GVB, het openbaarvervoerbedrijf van Amsterdam, voegt de komende jaren nieuwe metro’s toe aan haar vloot. Met de komst van deze nieuwe M7 kan GVB het materieel flexibel en duurzaam inzetten en zo het groeiend aantal reizigers het hoofd bieden en ouder metromateriaal vervangen. GVB vroeg brightalley om hun monteurs te helpen, door de benodigde kennis over deze nieuwe metro op een efficiënte manier beschikbaar te maken. Een uitvoerig verslag vind je in de rubriek casus van e-Learning.nl en op de site van brightalley.

Leren in de context van het werk

Uiteraard is het belangrijk dat je als monteur bij GVB nieuw materieel eerst grondig leert kennen, voordat je goed en veilig onderhoud kunt uitvoeren. We ontwikkelden binnen het bestaande leermanagementsyteem, kennisvragen over de componenten van de nieuwe metro in combinatie met werkinstructies. Met deze mix aan middelen krijgen de monteurs de basiskennis van de nieuwe metro op een pragmatische manier onder de knie en staat leren in de context van het werk centraal.

Een goed fundament voor preventief onderhoud

De monteurs van GVB leveren een grote bijdrage in het veilig en duurzaam laten rijden van alle voertuigen. Preventief onderhoud is hierin essentieel en heeft een grote impact op veiligheid.

Van het M7-voertuig zijn meer dan 700 werkinstructies beschikbaar om het preventief onderhoud uit te voeren. Het opzoeken van de juiste documentatie kost veel tijd. Tijd waarbij monteurs uit de operatie zijn. We zijn de uitdaging aangegaan om deze instructies duidelijk en overzichtelijk te rangschikken en visualiseren. Zo hebben wij de informatie voor de monteurs makkelijk vindbaar gemaakt en kunnen ze deze on the job altijd raadplegen. Snel en efficiënt.

Via korte interactieve modules zorgen we er daarnaast voor dat de monteurs essentiële basiskennis onder de knie krijgen. Zo zijn ze goed voorbereid op de praktijklessen, waar de meer complexe onderdelen van de metro worden behandeld.

In de huid van de monteur

Om meer gevoel te krijgen bij wat de monteurs nu écht nodig hadden, zijn we in de huid van de doelgroep gekropen. We zijn letterlijk met hen onder de nieuwe metro gaan staan.

 

Overzichtelijke navigatie

We visualiseren de verschillende onderwerpen voor de medewerker. Dit zijn de onderdelen van de metro. Elke onderdeel is opgebouwd volgens de vaste componenten. Op deze manier kan de medewerker direct navigeren naar het onderwerp waarover hij informatie nodig heeft.

Mooi resultaat

brightalley is trots dat het met een interactieve mix aan middelen heeft mogen bijdragen aan het leren over en toekomstbestendig onderhouden van de M7 metro binnen GVB.

Voor meer, zie de website van brightalley.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.