Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Future Learning | 01-07-2023 | Article Rating | (0) reacties

Wat is Offline e-learning? 

Wat is Offline e-learning? 

Offline e-learning is het aanbieden van onderwijs- en trainingsmateriaal dat niet vereist dat gebruikers voortdurend met internet zijn verbonden. Dit is zeer nuttig voor tal van organisaties en situaties waarbij de internetconnectiviteit of de veiligheid van de internetverbinding niet gegarandeerd kan worden. Bijvoorbeeld voor organisaties waarvan medewerkers veelal in het veld in afgeschermde of afgelegen delen van de wereld werken. Voorbeelden hiervan zijn: 

1. Humanitaire organisaties: bijv. het Rode Kruis of Artsen Zonder Grenzen, voor het trainen van hun veldpersoneel.  
2. Defensie: voor militaire training op afgelegen en/of afgeschermde locaties waar internet niet altijd betrouwbaar en veilig is.  
3. Rurale en afgelegen onderwijsinstellingen: zodat studenten ook zonder internet toch kunnen blijven leren.  
4. Medische sector: bijv. ziekenhuizen en klinieken om personeel te trainen in het gebruik van specifieke apparatuur of procedures, wanneer de online connectiviteit onbetrouwbaar of onveilig is. 
5. Offshore-, olie- en gasindustrie: Offline e-learning zorgt hier voor een consistente en betrouwbare training in deze uitdagende omstandigheden ver van het vasteland.  
6. Cruisesector: waar schepen vaak in internationale wateren varen met beperkte internetconnectiviteit is training voor medewerkers toch continue beschikbaar. 
7. Rampbestrijding en noodmanagement: hulpverleners moeten vaak snel reageren op veranderende omstandigheden. Offline e-learning zorgt dan voor een snelle effectieve training, ongeacht waar of wanneer de ramp plaatsvindt. 
8. Bedrijven met veel reizend personeel: medewerkers kunnen ook zonder internettoegang onderweg blijven professionaliseren.  

Voordelen van offline e-learning 
Offline e-learning heeft diverse voordelen. Ten eerste kan het helpen bij het beveiligen van gevoelige informatie, aangezien gegevens lokaal worden opgeslagen en niet via het internet hoeven te worden overgedragen. Ten tweede kan het leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, omdat er minder behoefte is aan voortdurende internettoegang. Ook geeft het meer controle over de inhoud en het gebruik ervan en het maakt toepassingsgericht leren mogelijk door het leerproces te personaliseren. Uiteraard is offline e-learning niet voor iedere organisatie en situatie geschikt, dit is iets wat we in een vrijblijvend (telefonisch)adviesgesprek samen kunnen bekijken.  

Voor meer informatie kijk op onze website www.futurelearning.nl of neem contact op met Joke van Cappelle via email: info@futurelearning.nl of telefoonnummer: +31 6 510 504 93 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.