Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Let’s Learn! | 27-01-2022 | Article Rating | (0) reacties

Pameijer: microlearning ter ondersteuning van leerpad Medicatie Basis

Pameijer: microlearning ter ondersteuning van leerpad Medicatie Basis

Vraag  

Let's Learn! kreeg van haar opdrachtgever Pameijer de volgende vraag: We zijn een nieuw leerpad aan het inrichten voor Basisscholing over Medicatie voor onze collega’s. Het doel is dat medewerkers veilig en deskundig de benodigde medicatie verstrekken aan de cliënt. Dat wil zeggen dat cliënten de juiste medicatie, in de juiste dosering, op het juiste tijdstip en op de juiste werkwijze gebruiken of krijgen toegediend.  

We willen graag microlearnings als onderdeel van het leerpad hebben. En deze ook kunnen inzetten buiten het leerpad om. Naast de learnings zijn ook een e-learning en praktijktoets beschikbaar. Kunnen jullie de microlearnings verzorgen?  

Uitwerking 

Samen met de opdrachtgever is de vraag geanalyseerd. Hierbij was de bijdrage van de vier wooncoaches erg waardevol. We bekeken uitgebreid welke medewerkers er moeten leren en wat van belang is voor de medewerkers. Op basis van drie persona’s is vervolgens in de learningjourney uitgewerkt wat geleerd moet worden in de microlearnings. De te leren zaken zijn uitgewerkt tot afzonderlijke leerdoelen en te onthouden punten.   

Oplossing  

We hebben met de opdrachtgever per onderwerp bepaald hoe we het leerdoel het beste vorm kunnen geven. De verschillende leerdoelen zijn uitgewerkt tot 10 (interactieve) video’s, één animatie en één infographic.    

Gebruik 

Medewerkers worden op verschillende manieren ondersteund bij hun leerpad. Natuurlijk moeten ze goed bevoegd en bekwaam blijven. Om dat te organiseren is er een leerpad beschikbaar dat door alle medewerkers die medicatie verstrekken gevolgd moet worden.  

Onderdeel van het leerpad is de e-learning Basis Medicatiekennis van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM). De e-learning wordt afgerond met een kennistoets. In het leerpad zijn ook de door Let’s Learn! gemaakte microlearnings verwerkt. Als afronding is er een praktijktoets, die door een collega kennisdrager medicatie wordt afgenomen. 
Los van dit leerpad krijgen medewerkers bovendien regelmatig losse microlearnings, om ze te prikkelen en hun kennis te updaten.  

Reactie opdrachtgever 

Daphne van Zuilen, Learning en Development/Toerusten: “Wat ik prettig vond was dat Let’s Learn! de regie in het maakproces nam. Het is een betrouwbare partner die zich houdt aan gemaakte afspraken en echt werk uit handen neemt. Na de startsessie kwam Let’s Learn! snel met de scripts, waardoor wij verder konden in het proces.  

Voor mij zijn de microlearnings een echte verrijking van het leerpad. Het gaat niet alleen om de kennis van medicatie en de procedures. Het gaat ook over hoe je er daar op de Pameijer manier over in gesprek gaat met de cliënt in verschillende voorkomende situaties. Dat zit vooral in de microlearnings verwerkt. En dat heeft toegevoegde waarde. Pameijer is er altijd op gericht om zoveel mogelijk de cliënt zelf te laten doen. Wij ondersteunen en dat zie je terug in de microlearnings. Ze helpen onze medewerkers om het zo goed mogelijk samen met de cliënt te doen.  

Je kunt wel zeggen dat de microlearnings zo helpen om ook op het gebied van Medicatie te zorgen voor kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening, zodat de cliënten gehoord en serieus genomen worden.” 

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.