Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Splintt | 02-11-2020 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning voor vrouwelijke deelnemers van ABP

e-Learning voor vrouwelijke deelnemers van ABP

ABP wil vrouwen bewust maken van hun (financiële) situatie en hen aanmoedigen om actie te ondernemen. Met als doel dat vrouwen financieel redzaam worden. Om dit doel te bereiken voert ABP de campagne Realitycheck! Onderdeel van deze campagne is een e-learning over geldzaken. In de training kunnen cursisten aan de slag met geldzaken in de brede zin van het woord. De online training is volledig gericht op het verhogen van bewustwording en het creëren en inbedden van duurzame gedragsverandering.

De training bestaat uit blokken (leersnacks) die cursisten in eigen tempo en in eigen volgorde doorlopen. Iedere leersnack bestaat uit een combinatie van uitleg, tests en (lichte) rekenmodules, challenges, quizzes en downloads. Alle leeractiviteiten hebben als doel om de deelnemer op een laagdrempelige manier te ‘empoweren’ voor uitdagingen in het leven nu, of in de toekomst.

De volledige training is geënt op het principe dat de cursist wat geeft – bijvoorbeeld antwoorden op een vragenset – en dat direct daarop de volgende beloning volgt – bijvoorbeeld een uitslag of een persoonlijke checklist. Als een werknemer de cursus heeft afgerond ontvangt deze een certificaat.

In korte tijd heeft Splintt de RealityCheck! e-learning over geldzaken voor ABP ontwikkeld en opgeleverd. Samen met de partners Prikkl en JAM-IT.

Prikkl is voor de e-learning Reality Check de content expert. Prikkl is specialist in het creëren van beweging door onafhankelijk financieel inzicht gericht op inkomen en werk, voor werkgevers die zich richten op duurzame inzetbaarheid en pensioen. 

JAM-IT heeft voor Reality Check de interactieve vragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst geeft inzicht in iemands gevoel en gedrag over geldzaken. JAM-IT is specialist in het ontwikkelen van IT-oplossingen met innovatieve technologie.

Splintt heeft voor Reality Check het didactisch en grafisch design, de landingspagina, de e-learning modules en de integratie met interactieve vragenlijsten verzorgd. Splintt ontwerpt online leeroplossingen.

Je vindt de gratis cursus online


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.