Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van UP learning | 21-05-2016 | Article Rating | (0) reacties

Van klassikaal naar e-Learning en LMS

Van klassikaal naar e-Learning en LMS Opdrachtgever: DMG (De Mandemakers Groep)
Opdrachtnemer: UP learning
Klantvraag: In elke winkel zelfde klantervaring 
Oplossing: Van klassikaal naar e-Learning en Leermanagementsysteem

 

De vraag

DMG is een ambitieus familiebedrijf met meer dan 5000 medewerkers. DMG voert eigen merken als Ben Sanitair en Job. Winkelformules die bij DMG horen zijn onder andere Mandemakers, Brugman, Woonexpress en Keuken Kampioen. DMG wil in elke winkel eenzelfde unieke klantervaring. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je dat zowel nieuwe als huidige werknemers dezelfde kennis beheersen en


DMG consistent vertegenwoordigen? Tom Scholte, e-Learning-ontwikkelaar bij DMG ging hiervoor op zoek naar een nieuw leermanagementsysteem (LMS). Op basis van het aanbestedingstraject besloot het bedrijf om met Totara Partner UP learning in zee te gaan om een unieke leeromgeving op te bouwen.

 

De oplossing
DMG leidt nieuwe medewerkers op via Totara LMS. Het is een all-in- one leermanagementsysteem voor de administratie, documentatie, rapportage en levering van e-Learning-opleidingen. Aan UP learning werd gevraagd om de implementatie en training te verzorgen en ondersteuning te leveren waar nodig.

 

 

Voor DMG is het belangrijk dat Totara LMS echt als een leermanagementsysteem wordt ingezet en dat de werknemers zelf de benodigde kennis en vaardigheden via Totara LMS leren. Nieuwe werknemers krijgen een boeiende, persoonlijke opleiding en leren alles over de keukens, meubelen en sanitair van DMG.

“Onze verschillende winkelformules hebben een persoonlijke look & feel gekregen met behulp van UP learning” vertelt Tom Scholte. “UP learning heeft ons op weg geholpen met het ontwikkelen van modules. De eerste weken moesten we even onze weg zoeken in Totara LMS maar inmiddels vind ik het eenvoudig te bedienen. We gingen gestructureerd te werk en we hebben elke maand een opleidingsgroep gestart. De samenwerking met UP learning verliep uitstekend!”

 

 

DMG ontwikkelt alle e-learning zelf, inclusief de modules, testen, opdrachten, filmpjes en andere interactieve leeractiviteiten. Nieuwe medewerkers krijgen een praktijkopleider in de winkel die de ingestuurde opdrachten nakijkt en met hen bespreekt. De uiteindelijke bedoeling is dat de medewerkers in de winkels nog beter de producten kennen en meer en beter gaan verkopen.

De resultaten

In september 2015 ging de leerplatform voor het eerst live. Sindsdien maken meer dan 1000 medewerkers actief gebruik van de nieuwe leeromgeving.

 

 

  • De leertijd bij DMG voor nieuwe medewerkers is veel verkort dankzij Totara LMS. 
  • Met Totara LMS wordt effectiever opgeleid. In plaats van 30 klassikale trainingsdagen, hoeven nu slechts 6 bijeenkomsten te worden gehouden. Nieuwe medewerkers spenderen 24 dagen meer in de winkel.
  • Voordien duurde het een jaar om 130 nieuwe cursisten volledig klassikaal op te leiden; nu slechts 4 - 5 maanden. Dit betekent dat DMG veel meer capaciteit heeft om op te leiden.
  • De ultieme doelstelling is om alle huidige werknemers (meer dan 5000) in alle afdelingen van online leerstof te voorzien en beter op te leiden, niet alleen in de verkoop. Stapsgewijs zal het bedrijf logistiek en andere diensten toevoegen aan Totara LMS.

 

“Bij DMG bieden wij al onze nieuwe commerciële medewerkers e-learning aan. Door de quiz-vorm, de cursussen en de filmpjes worden onze medewerkers uitgedaagd om alles te leren over onze keukens, meubelen en sanitair. Het scorebord zorgt daarbij voor een leuke interne competitie. De leertijd is enorm verkort.” - Tom Scholte, e-learning ontwikkelaar, DMG.


W: www.uplearning.nl
E: info@uplearning.nl
T: 088 44 66 700Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.