Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Let’s Learn! | 30-09-2019 | Article Rating | (0) reacties

Jeugdzorg entrea lindenhout kiest voor microlearning

Jeugdzorg entrea lindenhout kiest voor microlearning

Vraag van entrea lindenhout

Jeugdzorginstelling entrea lindenhout gaat met een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier werken, waarbij alle processen van de zorg worden aangepast en geharmoniseerd. Niet alleen het zorgproces verandert, ook wordt met MoreCare4 een nieuwe applicatie ingevoerd om dit proces te ondersteunen. MoreCare4 is voor de medewerkers dus een nieuw product met nieuwe functionaliteiten. Jeugdzorginstelling entrea lindenhout denkt aan werkplekondersteuning waarbij gebruik gemaakt wordt van digitaal instructiemateriaal en een toets. Let’s Learn! wordt gevraagd dit te verzorgen.

Uitwerking

Samen met de opdrachtgever is de vraag verder geanalyseerd. Daarbij is uitgebreid bekeken welke medewerkers er moeten leren en wat voor hen van belang. Op basis van een drietal persona’s is vervolgens in de leerjourney uitgewerkt wat geleerd moet worden. De te leren elementen zijn uitgewerkt tot afzonderlijke leerdoelen en te onthouden aandachtspunten. 

Oplossing

Let’s Learn! heeft met entrea lindenhout per onderwerp bepaald hoe elk leerdoel het beste vorm kan worden gegeven. Dat betekent dat de verschillende leerdoelen uitgewerkt zijn tot 10 interactieve video’s waarin een medewerker uitleg geeft, waarna deze medewerker in het systeem laat zien hoe het werkt.  In de video’s krijgen de cursisten aan het einde een vraag over de inhoud, waarna ze een antwoord geven en feedback krijgen. In de vraag wordt het belangrijkste onderwerp uit de video getoetst en herhaald.

Gebruik

Medewerkers krijgen op verschillende manieren ondersteuning bij de implementatie van MoreCare4. Zo is in juli 2019 met een roadshow een korte uitleg van en kennismaking met het systeem gegeven. Ze kunnen daar al vragen stellen en zien hoe het programma werkt.  In de maanden augustus en september zijn er instructiebijeenkomsten georganiseerd. Van deze instructiebijeenkomst is een webinar gemaakt met de highlights uit het systeem. Vervolgens krijgen de medewerkers toegang tot de microlearnings die in het leermanagement systeem van entrea lindenhout staan. Ze staan ook op de intranetsite en in de helpfunctie van het systeem.

Tijdens de eerste maand worden er studenten ingezet die op de afdeling de medewerkers helpen bij vragen of problemen. Zij gebruiken daarbij ook de beschikbare microlearnings.

Reactie

De reactie van de opdrachtgever op de samenwerking met Let's Learn! lees je hier

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.