Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Bright Alley | 13-07-2015 | Article Rating | (0) reacties

Medewerkers uitdagen op de werkplek

Medewerkers uitdagen op de werkplek Opdrachtgever: Achmea
Opdrachtnemer: Bright Alley
Klantvraag: Slim, samen leren op de werkplek
Oplossing: PowerApp - van idee tot product


Altijd up-to-date?
Hoe blijven medewerkers up-to-date in de dagelijkse drukte? Zonder veel verlies van productieve uren? Wat stimuleert medewerkers om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun kennisniveau? Hoe geef je de 70-20-10 visie concreet handen en voeten?

Deze thema’s kwamen aan de orde bij een vraag van Achmea over opleidingen WFT (Wet financieel toezicht) en Permanente Actualiteit. Bright Alleybedacht een leuk en laagdrempelig concept om medewerkers op de werkplek uit te dagen hun vakkennis en vaardigheden up-to-date te houden. De oplossing is inmiddels gerealiseerd als PowerApp: een nieuwe, ‘gamified’ vorm van kennisoverdracht zonder leslokaal en cursusdagen. 

Programmamanager Sebastiaan Tampinongkol: “Voor Achmea betekent het dat we minder tijd nodig hebben om te trainen en dat medewerkers echt kunnen leren op een moment dat het hun uitkomt.”

Medewerkers doen korte activiteiten op hun werkplek zelf, waar ze de kennis direct inzetten om het werk beter, efficiënter en met meer plezier te doen. Maar de medewerkers leren ook bij de koffiemachine, in de trein of in de tuin…


Bij de hand
Werken en leren met de PowerApp is op de eerste plaats prettig. Voor een snelle ‘brainsnack’ of korte leeractiviteit hoeft geen plek te worden vrijmaakt in de agenda. De webapp is altijd binnen handbereik als je de beschikking hebt over een tablet, smartphone of pc. Je kunt individueel leren én met collega’s. Experts kunnen zelf hun kennis toevoegen. Dankzij de onderlinge battles, peer-ratings en andere spelelementen kun je er veel plezier aan beleven. 

Programmamanager Sebastiaan Tampinongkol: “Je neemt niet alleen kennis tot je, maar je gaat ook online in interactie met je collega’s om elkaar te toetsen op kennis, die belangrijk is voor de functie die jij hebt.”


Adaptief
De PowerApp is zó ingericht dat iedereen op de werkplek zijn eigen leerproces volgt. Herhaling voorkomt daarbij dat je kennis wegzakt. Een persoonlijk dashboard geeft iemands actuele kennis en competenties weer. Door het toepassen van learning analytics is het mogelijk om tijdig kennishiaten te signaleren op individueel en op teamniveau. In de praktijk blijkt dat niet zozeer de L&D professional, maar de inhoudsexperts op de werkvloer zelf snel en eenvoudig content gaan aanvullen en actualiseren. 
Hierdoor is de PowerApp bijzonder geschikt voor veranderende kennis rond producten of regelgeving, maar ook voor het stimuleren van kennisdeling in veranderende (lerende) organisaties.


Volwassen product 
PowerApp is twee jaar geleden begonnen als veelbelovende idee, en na een serie leerzame pilots binnen Achmea en een onderzoek van de TU Delft doorontwikkeld tot een volwassen product. Het blijkt voor verschillende onderwerpen en doelgroepen geschikt, van call center medewerkers tot beleidsmakers. Op basis van de positieve ervaringen zijn ook andere organisaties gestart met het inzetten van de PowerApp, bijvoorbeeld KLM. Voor belangstellende organisaties is de PowerApp beschikbaar als customized, SAAS ondersteund product. 

De licentieopbrengsten worden geïnvesteerd in een volgende, nog krachtiger versie. Niet alleen de gebruikers van de PowerApp, maar ook het product blijft dus in ontwikkeling ;-)
Meer informatie op de site van Bright Alley 
Of neem contact op met Erik de Jong:
Email:  erik.dejong@brightalley.nl 
Mobiel: 06-20541681


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

18-03

Betekent Corona doorbraak online leren?

Harm Weistra (hoofdredacteur)
01-02

Hypes gaan, trends blijven bestaan

Wilfred Rubens (redactie)

Vacatures

11-10

Inside Sales

UP learning
22-09

Accountmanager

UP learning

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.