Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van TinQwise | 17-11-2014 | Article Rating | (0) reacties

Preboarding: medewerkers opleiden voor nieuw bedrijf

Preboarding: medewerkers opleiden voor nieuw bedrijf

Opdrachtgever: APM Terminals Maasvlakte II

Opdrachtnemer: TinQwise

Klantvraag: medewerkers opleiden voor nieuwe containerterminal
Oplossing: online academy met maatwerk trainingen

APM Terminals opent begin 2015 een nieuwe containerterminal op de Tweede Maasvlakte. Het bedrijf stond voor een grote uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je vóór die tijd een paar honderd medewerkers hebt bijgeschoold en opgeleid voor hun werkzaamheden in deze hypermoderne terminal? Samen met TinQwise ontwikkelde APM Terminals MVII een compleet opleidingsplan mét online academy.

 

De nieuwe terminal is straks een noviteit. Nergens ter wereld is er nog zo’n innovatieve  geautomatiseerde terminal. Dat vergt echter wel wat van de medewerkers. Er gaan uiteindelijk, gefaseerd, 300 mensen over naar de nieuwe terminal. Hun kennis moet optimaal aansluiten bij de nieuwe processen. APM Terminals biedt ze daarom een pre-boarding.

 


 

Blended learning

 

Iedereen begint met een introductie en volgt daarna online verschillende applicatietrainingen, afgestemd op de functie. De opleiding wordt aangevuld met klassikale rollenspellen. Het is belangrijk dat iedereen zijn team en zijn eigen rol in het terminalproces kent. Met de online modulen kan de organisatie laten zien welke vaardigheden ze van mensen verwacht. De rollenspellen zorgen ervoor dat mensen interactief met hun rol kunnen oefenen.

 

Interactieve game

 

Er is ook een game ontwikkeld waarin medewerkers overzicht hebben op de hele control room en waarin ze alle rollen kunnen uitproberen. De game is beschikbaar voor alle medewerkers. Zo krijgen ook de mensen die geen functie krijgen in de control room toch een idee van hoe het er daar aan toegaat.

 


 

Online Academy

 

TinQwise ontwikkelde het opleidingsplan from scratch en legde de basis voor een online academy op maat, waar APM Terminals MVII ook in de toekomst mee verder kan. Voor organisaties die werken met hoogwaardige technieken en complexe processen zijn trainingen op maat cruciaal. TinQwise verplaatste zich voor dit opleidingstraject daarom samen met APM Terminals in alle 45 verschillende functies binnen de nieuwe terminal. Van terminal assistants tot operators en van process controllers tot managers. Door deze gedegen voorbereiding werd precies duidelijk welke medewerker wat moet leren.

 

Succestips

 

Lees ook de tips van TinQwise en APM Terminals voor een succesvol preboarding traject .

 


035 538 56 56

tinqwise@tinqwise.nl
Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.