Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van RMMBR | 16-05-2018 | Article Rating | (0) reacties

Obama’s advies: Being nice, honest and useful

Obama’s advies: Being nice, honest and useful

Al vanaf mijn kinderjaren houd ik mij bezig met de vraag: hoe maak ik het verschil? Ik droomde van kinderen helpen in Afrika en het begeleiden van moeilijk opvoedbare jongeren. Dus startte ik – met die ideeën in mijn achterhoofd - mijn schoolcarrière bij HBO-Jeugdwelzijnswerk. Waarom? Omdat ik vond dat iedereen een kans moest krijgen en daar wilde ik zelf graag aan bijdragen. Maar ook omdat ik het interessant vond om te onderzoeken wat mensen nodig hebben om de eerste stap te zetten om zich verder te ontwikkelen.

Uiteindelijk kwam ik al snel in het bedrijfsleven terecht en ben ik nu mede-eigenaar van verschillende bedrijven. Met ‘onze’ bedrijven ontwikkelen we digitale oplossingen voor leren. Uiteindelijk ben ik een hele andere kant op gegaan, dan dat ik destijds voor ogen had. Toch vallen ‘mijn’ kwartjes meer op zijn plek en snap ik steeds beter waarom ik met liefde doe wat ik doe en dat ik hiermee het verschil hoop te maken.

ATD congres
Iris Koolen bezocht in de VS voor het ATD congres 2018. Het congres nodigt professionals vanuit de hele wereld uit om te spreken over learning & development. Tijdens deze editie sprak onder meer oud-president Barack Obama. Naast het feit dat Obama een charismatische spreker is, wist hij mij persoonlijk te raken. Zijn pleidooi ging over ‘Tapping into the best of yourself’ en ‘Worry more about who you are, than what you want to be. Be nice, honest and usefull.’

Onderwijs voor iedereen
Enkele jaren geleden ben ik nauw betrokken geweest bij het opzetten en uitbouwen van de organisatie ‘E-learning For Kids’. EFK biedt de mogelijkheid aan alle kinderen in de wereld om gratis online onderwijs te volgen. Ik heb in een township in Zuid-Afrika gezien dat kinderen via de computer leerden rekenen zonder dat er een docent aan te pas kwam. Technologie biedt deze mogelijkheid en dat is een enorme vooruitgang. Natuurlijk is technologie niet voor alles de oplossing. Maar de locatie-onafhankelijkheid en schaalbaarheid die hierdoor realiteit worden, bieden heel veel kansen. Namelijk onderwijs voor iedereen! Ik ben daarom overtuigd dat technologie - en specifiek online leren -bijdraagt aan een betere wereld. Dat is ook de reden waarom ik met volle overtuiging ben begonnen aan ons Elephant Road-avontuur.

Ik was zelf al een fan van TEDTalks. Dus ging ik zelf op zoek naar topsprekers die je in 20 minuten inspireren, maar wel (live) toegankelijk voor een kleinere groep mensen en goede docenten waarvan je écht iets leert. Deze gedachte staat aan de basis van Elephant Road. Wij leveren een bijdrage aan een betere wereld door met de beste sprekers inspirerende programma’s te maken voor iedere professional. Over onderwerpen die betrekking hebben op meaningful werken en (young) professionals voorbereiden op de toekomst. In samenwerking met de állerbeste sprekers. Mijn droom is een Elephant Road-programma met Obama. Hoe vet zou dat zijn. Dat iedereen toegang heeft tot deze superleraar, een mooie voor op mijn purposelijst #2018 J.

Wil jij hier een keer ‘live’ verder over praten, dan mag je natuurlijk altijd contact met mij opnemen!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.