Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Splintt | 15-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Olympische Spelen? Leer het Wilhelmus in de klas!

Olympische Spelen? Leer het Wilhelmus in de klas!

"Een nare vloek houdt het koninkrijk in zijn greep. Er is al jaren niet gezongen en iedereen slaapt. Maar er is hoop. De klas kan het koninkrijk redden door vier uitdagingen aan te gaan…"

Dit is het begin van de online workshop over het Wilhelmus die wij ontwikkeld hebben en die wij, samen met een docentenhandleiding, gratis ter beschikking stellen op www.wilhelmusindeklas.nl

Met deze online workshop willen wij ons niet mengen in de Wilhelmus-discussie. Wel willen we leerkrachten die het leuk vinden om tijdens de Olympische Spelen met het Wilhelmus aan de slag te gaan, de mogelijkheid bieden om er een geweldige les van te maken.


Blogger #JufMaike schrijft: 

Wat een medailles winnen “we” met de Olympische Winterspelen. De prijsuitreiking is vaak ‘s morgens en dus live met de klas te bekijken. Leuk om dan het Wilhelmus mee te kunnen zingen. Lestip: de gratis digibordles Wilhelmus in de klas.

Het Wilhelmus verplicht zingen met de klas? Daar ben ik niet voor. Maar voor de Olympische spelen en hopelijk ook weer bij de voetbal, is het wel leuk als je het Wilhelmus kent en mee kunt zingen. Ik moest een traantje laten bij het Wilhelmus voor Ireen Wust voor haar gouden medaille, de koningin van de Olympische Spelen. Voor de bovenbouw is het dan ook mooi als je wat van de geschiedenis van het lied weet.

Lees de hele blog van Juf Maike


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen cases

Columns

15-04

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Wilfred Rubens (redactie)
13-03

Is 360 VR de heilige graal ?

Let’s Learn!
05-03

VU Canvas Café: gaat het werken?

Harm Weistra (hoofdredacteur)

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.