Praktijkvoorbeelden

Op de hoofdpagina treft u een overzicht van alle praktijkvoorbeelden die in de nieuwsbrief en op deze site hebben gestaan. Na doorklikken op een specifieke case, verschijnt de complete omschrijving.

Heeft u zelf een interessante case? Neem contact op met de redactie!


Van Future Learning | 03-10-2017 | Article Rating | (0) reacties

Wereldwijde leeromgeving voor de NAVO

Wereldwijde leeromgeving voor de NAVO

Future Learning heeft onlangs een project afgerond voor NAVO JADL (Joint Advanced Distributed Learning) en NAVO NCIA (Communications and Information Agency). NAVO werkt al sinds 2009 met ILIAS. ILIAS beschikt over een zeer goede implementatie van de e-learning standaarden, met name SCORM zodat het open is voor verschillende typen leercontent.

 

ILIAS wordt gebruikt door de NAVO en NAVO scholen zoals de NAVO School in Oberammergau maar ook bijvoorbeeld het Center of Excellence voor Civil Military Interaction in Den Haag (CIMIC).

Verschillende defensie organisaties in Europa en ook in de VS, hebben al in ILIAS geïnvesteerd om er voor te zorgen dat deze leeromgeving aan hun eisen en wensen kan blijven voldoen. Hierbij blijft NAVO continu evalueren of het LMS aan de hoge eisen van de verschillende NAVO landen kan blijven voldoen.

Future Learning heeft voor de NAVO een nieuwe server ingericht op basis van ILIAS 5.2, de meest recente versie. Hierbij gaat het om een moderne User Interface voor alle NAVO scholen die ook goed werkt op mobiele devices (responsive design) zodat ILIAS ook in het veld kan worden gebruikt.


Op deze nieuwe
ILIAS server is de volledige NAVO opleidingsstructuur ingericht om alle NAVO scholen hun eigen ruimte te geven. Er is ook een zoekfunctie toegevoegd aan het hoofdmenu waarmee gemakkelijk kan worden gezocht op basis van NAVO cursus codes (ETOC). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zoekmachine van ILIAS. Er zijn door Future Learning gebruikersvriendelijke sjablonen gemaakt voor elke NAVO school met een standaard structuur en vormgeving die per school gemakkelijk kan worden aangepast.


Ook het
design van de nieuwe server is volledig gemoderniseerd en aangepast aan de eisen en wensen op het gebied van mobiel gebruik. De door Future Learning ingerichte referentie server met geavanceerde zoek functionaliteit voor de content van alle NAVO scholen wordt in de loop van 2017 globaal uitgerold omdat e-learning en blended learning een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het opleiden in de defensie wereld. 

 


 

Contactgegevens:

Future Learning BV
Rechtzaad 15
4703 RC, Roosendaal Nederland

+31(0)165-700511
@info@futurelearning.nl
💻http://www.futurelearning.nl

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen cases

Columns

09-10

Retentie en AI

Let’s Learn!
16-12

e-Learning na de pandemie

de Redactie

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.