Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-04-2015 | Article Rating | (0) reacties

Investeerder heeft EdTech in vizier

Investeerder heeft EdTech in vizier


Al eerder signaleerde e-Learning.nl de warme belangstelling die investeerders aan de dag leggen voor leren en technologie. Zie bijvoorbeeld het artikel EdTech 'next big growth area'. De Nederlandse site belegger.nl publiceert deze maand een artikel over de mogelijkheden van het investeren in Educational Technology (EdTech).

 

De site omschrijft Educatie Technologie als 'het hele spectrum van techniek rondom onderwijs'. En noemt het een 'interessante branche omdat er enerzijds gigantische stappen worden gemaakt in de ontwikkeling en de branche jaren achter elkaar flinke groeicijfers laat zien. De branche richt zich niet alleen op het reguliere onderwijs maar ook op interne en externe cursusprogramma's voor bedrijven'.

 

Belegger.nl onderbouwt het optimisme over de branche met cijfers: "Volgens CB Insights knalde de funding in 2014 met 110% omhoog ten opzichte van 2012 en behaalde een totaal van een slordige 1.87 miljard dollar. Online videocursusplatform Lynda.nl was daar één van de koplopers met een waardering van een miljard en recent gekocht door LinkedIn voor 1.5 miljard dollar". 

Het optimisme is volgens belegger.nl terecht: "Daarbij is de markt zelf ook nog eens bijzonder gezond. In totaal wordt er wereldwijd ongeveer 4.435 miljard dollar uitgegeven aan onderwijs en cursussen. Elk jaar groeit dat met 7.4%, daarin groeit Edtech 23% per jaar wat momenteel een totale waarde heeft van 91 miljard dollar."

Volgens de site zijn er in Europa 3000 Edtech-bedrijven actief. 'Genoeg keuze', is dan ook de constatering. Als Nederlandse voorbeelden noemt het artikel:
Laatsteplekken.nl, Studytube en Revisely.


Tot slot verwijst de site naar een rapport over EdTech van IBIS Capital.

Bron: belegger.nl
Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

30-04

Persoonlijke kracht

Door: SkillsTown
16-05

Ze moeten leren, maar willen ze ook?

Door: de Redactie
19-05

Oproep van de Nationale AI-cursus

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 13-03-2018

Is 360 VR de heilige graal ?

Wat is 360 virtual reality? En wat kun je ermee? Een beschouwing van Helma van den Berg van Let's Learn.