Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-04-2015 | Article Rating | (0) reacties

LinkedIn koopt online opleider

LinkedIn koopt online opleider

LinkedIn, het online sociaal network voor professionals, koopt voor 1,5 miljard dollar het e-learning-bedrijf Lynda.com. Het toont aan dat online leren als een belangrijke en volwassen bedrijfstak wordt gezien.

Lynda.com bestaat sinds 1995 en werkt  ‘subscription-based’, wat wil zeggen dat het abonnementen aanbiedt op het terrein van webdesign en scenarioschrijven tot database management en interieur design. Gebruikers van bijvoorbeeld Adobe-producten als Photoshop zouden Lynda.com moeten kennen.


Lynda.com biedt voornamelijk video tutorials, veelal in combinatie met oefenbestanden waarmee kan worden gewerkt. LinkedIn voegt opleidingen toe aan zijn diensten. Dat lijkt geen vreemde stap, voor een sociaal netwerk dat veel wordt gebruikt door professionals die een baan of een opdracht zoeken. Lynda.com richt zich op dezelfde professionele markt. Samenvoegen van de beide activiteiten zou een synergie-effect kunnen bewerkstelligen. Dat zal ongetwijfeld de achterliggende gedachte zijn.

Bron:
Mashable

Lees ook:


Why LinkedIn buying Lynda scary for L&D

 

Three Reasons LinkedIn Broke the Bank for Lynda.com



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.