Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 08-11-2015 | Article Rating | (0) reacties

In Memoriam Jay Cross

In Memoriam Jay Cross

Jay Cross is overleden en daarmee verliezen we een van de meest spraakmakende figuren in de wereld van online learning. Een betekenisvolle persoonlijkheid, die niet alleen de term ‘e-learning’ introduceerde, maar zowel online als offline volop meedeed in de discussie over de betekenis van online voor het leren. Zijn boek over ‘Informal Learning’ (2007) is een van zijn mooiste producten. Daarin maakt hij vol overgave duidelijk dat leren een natuurlijk gegeven is en dat het waanzin is te denken dat medewerkers of leerlingen alleen in een klaslokaal iets zouden leren. In zijn ogen was het koffieapparaat bij uitstek de plek waar het echte leren plaatsvond.


Hij was een trouwe bezoeker van Online Educa Berlin. Vrijwel elk jaar heb ik een glas met hem gedronken en werd ik bijgepraat over de nieuwste vindingen. Hoofdredacteur Harm Weistra en ik hebben hem daar een keer geïnterviewd. Wel eerst een goeie Chardonnay onder handbereik, want dan kwam er een vloed aan ideeën, meningen en initiatieven op tafel. Alles begeleid door humor over vergissingen en uitglijders in the ‘online learning world’.


Een van de reacties op zijn boek Informal Learning zegt het kort en krachtig: ‘Jay Cross distills years of experience and timeless wisdom into simple principles for what really works’. Zo blijft hij in herinnering. Wij zullen zijn gedachtegoed hopelijk on- en offline nog lang tegenkomen. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

07-04

Tips voor het maken van online learnings

Door: Let’s Learn!
19-04

Vijf onderzoeken naar werkplekleren

Door: Let’s Learn!
21-04

Effectief online adviseren en begeleiden

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.