Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-11-2012 | Article Rating | (0) reacties

Softwarebedrijven omarmen MOOC's

De Amerikaanse softwarebedrijven Blackboard en Instructure gaan zich bezighouden met MOOC's (massive open online courses). Ze willen een alternatief bieden voor het deze zomer gelanceerde Coursera.

Instructure heeft een nieuw platform gelanceerd, Canvas Network. Via dat platform kunnen universiteiten die nu al gebruik maken van software van Instructure, gratis cursussen aanbieden. Ongeveer twaalf instellingen hebben volgens Instructure toegezegd van het nieuwe platform gebruik te gaan maken.

“Coursera en sommige andere MOOC-platforms zijn vrij exclusief”, zegt Josh Coates van Instructure. “Alleen bepaalde instellingen en onderzoeksinstituten kunnen meedoen. Wij willen MOOC's democratiseren. Iedereen moet mee kunnen doen, op zijn eigen manier.”

Blackboard


Blackboard heeft al langer dan een jaar geleden CourseSites gelanceerd voor individuele docenten die hun cursussen gratis online willen zetten. Volgens het bedrijf hebben drie Amerikaanse universiteiten inmiddels besloten dat Blackboard ook hun eerste optie is voor MOOC's.

Anders dan bij Instructure kan elke universiteit MOOC's aanbieden via het Blackboardplatform. Het is daarvoor niet noodzakelijk klant bij Blackboard te zijn.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.