Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-07-2012 | Article Rating | (0) reacties

Topuniversiteiten sluiten zich aan bij e-learningplatform

Topuniversiteiten sluiten zich aan bij e-learningplatform Twaalf topuniversiteiten in de Verenigde Staten en Europa hebben zich aangesloten bij Coursera, een e-learningplatform dat is opgezet door twee wetenschappers van de Universiteit van Stanford.

Tot de nieuwe deelnemers behoren het California Institute of Technology (Caltech), de Johns Hopkins-universiteit en de Universiteit van Californië (San Francisco) in de Verenigde Staten, en de Universiteit van Edinburgh en het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne.

Caltech en de Universiteit van Pennsylvania hebben ook aangekondigd samen 3,7 miljoen dollar te investeren in Coursera.

Het platform biedt al lessen aan van Princeton, de universiteiten van Michigan en Stanford, de Universiteit van Californië (Berkeley) en de Universiteit van Pennsylvania.

Jeff Haywood, adjunct-directeur van de Universiteit van Edinburgh, zegt dat zijn universiteit een breakeven-model nastreeft. Het platform biedt ook de mogelijkheid te innoveren, zegt hij. "We kunnen experimenteren op een schaal die op de universiteit niet mogelijk is. Je kunt geen klas vormen met 20.000 studenten."

Bron/meer informatie: The Guardian


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.