Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-06-2016 | Article Rating | (0) reacties

Startups en online leren

Startups en online leren

Startups storten zich in toenemende mate op online leren. “Naast een entertainende functie heeft het internet namelijk ook een educatieve functie. Door middel van de online wereld ben je in staat binnen een paar seconden informatie te delen met iemand die aan de andere kant van de wereld zit. Dit heeft geleid tot een situatie waarbij je niet meer gebonden bent aan een school of instelling om nieuwe kennis op te doen”, schrijft Tosca Abrahams op de site Numrush. Net als internet-guru Kevin Kelly in zijn nieuwste boek The Inevitable, stelt Abrahams dat: “er wordt voorspeld dat robots ons werk overnemen en wordt er gevreesd voor grote werkloosheid. Volgens velen is de angst echter ongegrond. De computer verving destijds ook banen en toen ontstond er ook geen grote werkloosheid. Er werden vanzelf nieuwe banen ontworpen waarbij de computer juist goed gebruikt kon worden, waardoor die banen werden opgevangen”.

Het artikel op Numrush laat voorbeelden zien van startups die al actief en succesvol zijn op het terrein van online- / e-learning.

Bron: Numrush


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.