Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 11-04-2014 | Article Rating | (0) reacties

Webinar Privacy by Design

Webinar Privacy by Design

Op 15 april verzorgt Erwin Bomas van Kennisnet een webinar over privacy bij het gebruik van ICT in het onderwijs. Met name met gepersonaliseerd leren wordt er veel data verzameld.

Op de site van Kennisnet beschrijven ze het al direct krachtig:

Gepersonaliseerd leren is de grote belofte van ict in het onderwijs. Dit kan niet zonder het gebruik van een grote hoeveelheid data. Maar hoe zit het dan met de privacy van leerlingen? Op deze vraag zoomt Erwin Bomas in tijdens de webinar Privacy by Design: leerling centraal op 15 april.

Belangrijk!

Volgens mij is dit een thema dat steeds belangrijker wordt bij e-Learning. Niet alleen voor scholen en leerlingen maar ook voor werknemers binnen organisaties. Steeds meer data wordt automatisch verzameld en wie heeft inzage in deze data. Wie is eigenaar van de data en wie heeft zeggenschap over learning data?

Webinar Privacy by design

Je leest op de site van het College bescherming persoonsgegevens wat Privacy by Design inhoudt. Kern voor mij is dat je bij ontwerpen en ontwikkelen van systemen direct de privacy van gebruikers voor ogen houdt.

Op 15 april van 15.30 – 16.30 uur vertelt Erwin Bomas van Kennisnet meer over Privacy by Design in relatie tot gepersonaliseerd onderwijs en beantwoordt hij vragen van deelnemers.

Inschrijven kan via de Kennisnet site.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.