Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 24-01-2014 | Article Rating | (0) reacties

Mijn Kind Online wordt deel Kennisnet

Mijn Kind Online wordt deel Kennisnet Vanaf 11 februari worden de activiteiten van Kennisnet en Mijn Kind Online samengevoegd. Dit heeft als doel het versterken en ondersteunen van kinderen, ouders en leraren op het gebied van mediawijsheid. De naam Mijn Kind Online blijft binnen Kennisnet gewoon bestaan.

Bericht van de Kennisnetsite:

Remco Pijpers, directeur van Mijn Kind Online, ziet dit als een mooie kans: ‘We stellen onze visie, missie en doelstellingen veilig. We hebben zo nog meer mogelijkheden om te bereiken waarvoor Mijn Kind Online is opgericht: het mediawijzer maken van kinderen en hun opvoeders. Samen zijn we sterker in mediawijsheid.’

Mediawijsheid, een zaak voor ouders en leraren

Mijn Kind Online en Kennisnet zijn experts op het gebied van mediawijsheid: de een voor ouders, de ander voor het onderwijs. Deze kennis wordt nu gebundeld. Hierdoor kunnen we kinderen, ouders en leraren ondersteunen en adviseren op het gebied van mediawijsheid. Dat gebeurt met publicaties, onderzoeken, voorlichting, mediaprojecten en lesmateriaal.

Toine Maes, directeur Kennisnet: "Met deze stap verbreden én versterken we ons als expertisecentrum voor het onderwijs. Tevens verbeteren we het samenspel tussen leraren, ouders en kinderen."

In de praktijk

Mijn Kind Online wordt als label gehandhaafd binnen de Kennisnet-organisatie en richt zich, net als voorheen, vooral op ouders. De activiteiten die mediawijsheid vergroten in het onderwijs, vallen onder de naam Kennisnet. Uiteraard wordt op beide gebieden dankbaar gebruik gemaakt van elkaars kennis en expertise.

Maatwerk-activiteiten in opdracht, zoals ouderavonden, workshops voor leraren, gastlessen, advisering over schoolveiligheid en coaching van zorgprofessionals, worden vanaf 11 februari aangeboden door een nieuwe organisatie, gevormd door vertrouwde gezichten, voorheen werkzaam bij stichting Mijn Kind Online.

Een feestelijk begin

Op 11 februari bestaat Mijn Kind Online 10 jaar. Daarom vindt er een symposium plaats over jeugd en internet. Met het symposium kijkt Mijn Kind Online terug op wat er in de afgelopen tien jaar is bereikt én wordt de nieuwe start met Kennisnet gevierd. Deelname aan het symposium is gratis. Programma en aanmelden op: www.mijnkindonline.nl/symposium

Interview Remco Pijpers

Meer weten over de samenwerking tussen Mijn Kind Online en Kennisnet? Remco Pijpers licht de ontwikkelingen toe in een interview. Klik hier om het interview te lezen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.