Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 09-09-2019 | Article Rating | (0) reacties

Blended learning in de praktijk

Blended learning in de praktijk

Blended learning is een Engelse term die sinds 2005 gebruikt wordt om een bepaalde onderwijsvisie te beschrijven. Professionele trainers in het bedrijfsleven hebben blended learning al ontdekt omstreeks 1990. Binnen organisaties met meerdere, geografisch verspreide, locaties bestond de behoefte om medewerkers gezamenlijk training en opleiding aan te bieden zonder de nadelen van afstand en tijd. Hierbij worden fysieke vormen van opleiding gecombineerd met online trainingen om elkaar te versteken. Maar hoe pas je blended learning toe in de praktijk? SkillsTown sprak Randi Vat, L&D-adviseur bij RVconsulting. Zij geeft 4 tips om de combinatie tussen fysieke trainingen en online cursussen te maken.
 

1. Flip the classroom

Een flipped classroom is een manier om blended learning toe te passen. Hierbij wordt de traditionele leeromgeving omgekeerd door educatieve content buiten het klaslokaal en vaak online te leveren. Randi geeft aan dat e-learing modules goed gebruikt kunnen worden om de classroom te flippen. Bijvoorbeeld om nog eens terug te kijken of kennis op te frissen.
 

2. Gebruik interactieve webinars

Webinars (virtual classroom) zijn goed inzetbaar naast fysieke trainingen, zeker als medewerkers niet op dezelfde locatie werken. Hierbij is het wel belangrijk dat de trainers/docenten in staat zijn om interactieve en aansprekende lessen te verzorgen. Ga dus niet staan voorlezen uit een boek, maar zorg ervoor dat je deelnemers bij de les houdt. Gebruik bijvoorbeeld verschillende stellingen, behandel een praktijkvoorbeeld dat gegeven wordt door deelnemers of doe vooraf een onderzoek en bespreek de resultaten.
 

3. Zorg voor ontwikkeltijd

Belangrijk is om ook voor het online gedeelte ontwikkeltijd in te plannen. Fysieke trainingen eisen hun tijd logischerwijs op omdat medewerkers hier fysiek bij aanwezig moeten zijn. Hiervoor wordt goedkeuring gegeven en tijd vrijgemaakt. Doe dit als werkgever ook voor het online gedeelte dat daarbij aansluit. Het werkt namelijk niet om medewerkers even snel in de koffiepauze of tijdens lunch een e-learning te laten volgen.
 

4. Koppel het aan een leerweg

Om blended leren te laten slagen, is het belangrijk dat zowel de fysieke als online trainingen deel uitmaken van een groter geheel. Maak een programma of leerweg voor je medewerkers en combineer de verschillende leervormen hierin zodat ze elkaar aanvullen. Koppel een cursus over klantvriendelijkheid bijvoorbeeld aan een praktijkles waarbij medewerkers hun geleerde kennis moeten toepassen. Hierbij zijn er ook veel mogelijkheden om de leerweg te personaliseren op basis van functie en ervaring.
 

Zelf aan de slag met blended learning?

Als online opleider is SkillsTown gespecialiseerd in het lanceren en activeren van een online leeromgeving voor organisaties, ook in combinatie met bestaande offline trainingen. Met onze didactische aanpak hebben we al veel organisaties in de leerstand gezet. Ook voor jouw organisatie kan een werkende online leeromgeving neergezet worden. Vrijblijvend meer weten over deze mogelijkheden? Neem contact op met SkillsTown.
 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.