Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 04-04-2013 | Article Rating | (0) reacties

Welk lettertype gebruik je bij e-Learning?

Welk lettertype gebruik je bij e-Learning?

Behalve strijd tussen Windows en Apple, tussen Internet Explorer en Chrome, tussen open source en proprietary software kennen we ook de strijd rondom lettertypes.

Wikipedia zegt hierover:

Een lettertype, ook wel aangeduid met de Engelse term font, is in de typografie een stilistisch samenhangende set tekens die meestal letters, cijfers en leestekens uitbeelden. De set kan ook andere symbolen bevatten of geheel daaruit bestaan, zoals in het geval van wiskundetekens. Veel tekstverwerkers geven de gebruiker de mogelijkheid verschillende lettertypen te kiezen, zoals Times New Roman, Calibri, Helvetica, Arial of Courier.

Met een lettertype kun je je ook ontzettend onderscheiden en ervoor zorgen dat je op het beeldscherm beter leesbare tekst neerzet. Het gaat er dus niet alleen om wat je als e-Learning ontwerper ‘mooi’ vindt maar het gaat erom wat voor effect de keuze van lettertypes heeft.

In onderstaande infographic (bron: www.urbanfonts.com) worden twee veelgebruikte fonts vergeleken.

Een goede discussie met handige bronnen rondom inzet van Fonts bij e-Learning vindt u in de Articulate Community.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.