Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

“Laat studenten online studeren”

“Laat studenten online studeren”

Colleges op internet en digitaal toetsen. Daarvoor pleit Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie in de Volkskrant. “De universiteit is veel te schools geworden.”


Studenten moeten binnen vier jaar binnen de strakke kaders van het opleidingsprogramma worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Er zijn steeds meer verplichte colleges waar studenten zich met pijn en moeite naar toe slepen, zegt Derksen. “Vijfendertig jaar geleden werd er nog geluisterd tijdens hoorcolleges (…) nu wordt er gegeten, gedronken, gesurft en gekletst.”

Jongeren zijn volgens hem als gevolg van de digitalisering narcistisch en individualistisch geworden. “Dat is geen verloedering, maar iets waar je op moet inspelen.”

Bang voor nieuwe langstudeerders is hij niet. “Er zullen juist mensen op hun 22ste of 23ste afstuderen. Natuurlijk, als je stopt met pamperen, vallen er heel veel studenten af. Dat is helemaal niet erg, er zijn er toch veel te veel.”

“Online studeren wordt steeds goedkoper. In plaats van het keurslijf van het opleidingsprogramma, kunnen afzonderlijke deelcertificaten worden behaald. Laat jongeren daar maar meer solliciteren. De academische graad vormt toch al geen garantie meer.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.