Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 22-10-2012 | Article Rating | (0) reacties

Learning 2012 van start!

Learning 2012 van start!
DIY Learning, dat is het thema waarover de sessie van Hans de Zwart (Senior Innovation Adviser for Global HR Technologies Shell) en Marcel de Leeuwe (redacteur e-Learning.nl) gaat. Dit is een van de 200 verschillende sessies die tijdens het Learning 2012 congres aan bod komen. Er zijn heel weinig frontale sessies voor de 1500 deelnemers. Centraal staan de kleine interactieve sessies met daarin ook nog verschillende formats. Hans en ik verzorgen een zogenaamde Learning Lab sessie.


Zondagavond om 19.30 uur opent Elliott Masie het congres. Na een welkom van Elliott zingt Lisa Nicole Wilkerson een lied. Lisa is acteur en verzorgt maandag een sessie waarbij ze een persoonlijk verhaal vertelt. Storytelling is ook dit jaar weer een trend die aandacht krijgt. Er is een aantal sleutelthema’s gedefinieerd zoals Learning Everywhere (Mobile, Video & Performance), Personalizing Learning en Learning Together.

15% Real-Time content
Er komen verschillende sprekers even op het podium waarbij ze door Elliott worden geïnterviewd. Elliott geeft aan dat er dit jaar weer veel gekozen kan worden. Nieuwe vorm is daarbij Real-time content. Vijftien procent van de tijd wordt ingeruimd voor sessies die mensen spontaan zelf kunnen verzorgen of aanvragen. De eerste zijn al ingepland.


DIY Learning
Dat er meer macht, verantwoordelijkheid en vrijheid naar de lerenden gaat is ook hoorbaar in de verhalen van de inleidende sprekers van de opening. Zo komt David Culatta (US Department of Education) via Edupunk, MOOC’s en Hacking education tot de uitspraak “Give more agency to the learner”. Hiervoor kan ook big data en metrics worden ingezet. De Chinese Jenny Zhu van o.a. ChinesePod geeft aan dat veel Chinese gezinnen tot een derde van hun inkomen besteden aan extra scholing voor de kinderen. Ze nemen het zelf in de hand. Rahul Varma (CLO van Accenture) vraagt zich af hoe we leren naar mensen kunnen brengen in plaats van mensen naar leren. Hij praat over open access, minder gestructureerde content, user generated content en peer learning.

Echte thema
Het zou volgens mij wel het echte thema kunnen worden: hoe ga je 'leren' ontwerpen en faciliteren als organisatie? Je kunt niet meer als organisatie enkel voor ‘content’ zorgen. Dat is te duur, te langzaam en heeft te weinig rendement. Hoe stimuleer en ondersteun je de veeleisende professional in een snel veranderende wereld om zich zelf te ontwikkelen?


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.