Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

De zin en onzin van een digitale leeromgeving

Het digitale klaslokaal, hoe ver zijn we daarvan verwijderd? In de KNAW debatserie ‘Zin en onzin over’ op 29 februari 2012 in SPUI25, Amsterdam, belichten twee wetenschappers dit fenomeen aan de hand van de betekenis van de iTunes U-app voor het onderwijs.

Met  de nieuwe iTunes U app kunnen docenten op universiteiten, hogescholen, maar ook in het primair en voortgezet onderwijs hun eigen cursussen samenstellen. Leerlingen en studenten hebben centraal toegang tot al het materiaal, van boeken tot audio- en videobestanden. Wat zijn de gevolgen van dit nieuwe medium voor het (geschiedenis)onderwijs? Hoe kunnen de geesteswetenschappen ervan profiteren?

Onder het motto ‘Er is toekomst voor het verleden’ betoogt Erik Kwakkel dat met nieuwe media als iTunes U op een betrekkelijk eenvoudige manier een groot publiek  te bereiken is, ook jongeren. Via zulke laagdrempelige en aansprekende nieuwe media  kunnen scholieren en studenten gegrepen raken door onderwerpen in de geesteswetenschappen. Inald Lagendijk zal ingaan op iTunes U als middel voor reputatiemanagement. Het trekt studenten aan, en dus inkomsten. Het stelt studenten in staat om de juiste content en vorm te vinden om te leren, maar in hoeverre zijn de zoekmachines daarop toegerust? De universiteiten worden vooral organisatoren van (online) informatie, maar wat betekent het voor hun reputatie als verschaffer van betrouwbare informatie?  Sandra Rottenberg treedt op als kritische moderator.

Meer informatie: www.spui25.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.