Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-11-2011 | Article Rating | (0) reacties

Suriname werkt aan 'Spang Campus'

Suriname werkt aan 'Spang Campus'

In Suriname werken verschillende organisaties aan de opzet van een Spang Campus, een terrein waar een aantal culturele, creatieve en ICT-bedrijven gevestigd gaat worden.

 

Een 'Fab Lab' is een van de instellingen die op de Spang Campus moeten komen. Het Fab Lab-concept is afkomstig van Prof. Neil Gershenfeld, directeur van het Center for Bits and Atoms van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het gaat om een werkplaats zo groot als een flink klaslokaal die voorzien is van allerlei productiemachines (bijv. een lasercutter). Al deze machines zijn digitaal, dus via de computer, aan te sturen. Sommigen beweren al dat Fab Labs "the next big thing" in e-learning zijn. Je gebruikt de computer niet meer alleen om informatie te verwerken, maar uiteindelijk ook om tastbare "dingen" te maken.

 

Over de hele wereld zijn intussen al meer dan honderd Fab Labs actief, zowel in ontwikkelingslanden als in de zogenoemde ontwikkelde landen. Ze bieden laagdrempelige toegang aan het publiek, schoolklassen en buurtgroepen, maar ook aan individuele uitvinders, crafters, innovatieteams uit bedrijven, onderzoekers van universiteiten. Fab Labs zijn sterk op uitwisselen en van elkaar leren gericht en hebben daarom onder meer een open videoverbinding met elkaar en met het MIT.

 

Waag Society uit Amsterdam heeft zelf al jaren een Fab Lab en hielp mee bij het opzetten van Fab Labs in verschillende andere landen, waaronder recent in Indonesië. Waag gaat ook in Suriname helpen.

 

Bron: Ecois


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.