Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Veel efficienter leren werken met je computer?

In het dagelijkse werk neemt de tijd dat er met de computer gewerkt moet worden alleen maar toe. Gemiddelden van zes uur per dag “computertijd” zijn geen uitzonderingen meer. En hierbij is nog niet eens de tijd meegenomen die thuis nog eens achter de computer wordt doorgebracht. Bedenk dus dat men meer dan 1/3 van de dag (exclusief slaap) kwijt is achter de computer.

Dat wordt nog sterker wanneer er gekeken wordt hoe men de programma’s bediend: 8.000 muiskliks per dag waarbij de muis circa 500 meter wordt bewogen. Ongelofelijke aantallen waarbij niet vergeten moet worden dat het “muizen” aardig wat inspanning vraagt. Mikken op kleine icoontjes, het exact selecteren van tekst, het scrollen om tekst te lezen of te zoeken, etc.. Allemaal handelingen die extra concentratie vragen en stress opleveren.

Door in plaats van de muis sneltoetsen te gebruiken zullen het aantal muiskliks en bewegingen aanzienlijk afnemen. Bovendien vergt het werken met sneltoetsen minder inspanning. De bewegingen zijn grover terwijl er minder concentratie nodig is om acties uit te voeren. Dit alles levert de volgende voordelen op:

  • Veel minder muiskliks en bewegingen nodig
  • Efficiëntere (minder handelingen) bediening programma's. Al snel 30 minuten per dag tijdwinst!
  • Lagere mentale belasting. Niet meer hoeven mikken en klikken op kleine icoontjes (rustiger werken en meer standaard pauze momenten)
  • Aantoonbaar minder spierspanning in het bedienen van de programma's
  • Kortom, met sneltoetsen kan iedereen snel en gezond werken! 

Voor wie is het werken met sneltoetsen zinvol?

Geen klachten:
Sneltoetsen zorgen ervoor dat je minder handelingen hoeft te doen en laten je hierdoor sneller werken.

Klachten (licht tot middel) door beeldschermwerk:
Het werken met sneltoetsen brengt verlichting door afwisseling muis/toetsenbord.

Anders gezegd: Men kan sneller en comfortabeler werken, dus is het voor iedereen zinvol!

Hoe kan men snel met sneltoetsen leren werken?

Een speciaal ontwikkelde online training sneltoetsen genaamd Funkeyz™ maakt het mogelijk om iedereen die een Internet verbinding heeft te trainen in het werken met sneltoetsen. Het creeren van enthousiasme is de belangrijkste basis om het werken met sneltoetsen aan te leren.

Wat is Funkeyz™

Funkeyz™ is een online training waarbij de deelnemer via tekst en interactieve oefeningen zelf ervaart en leert hoe handig sneltoetsen werken. Door juist die sneltoetsen te kiezen waar men tijdens het dagelijkse werk direct iets aan heeft, ontstaat het enthousiasme als het ware vanzelf.

Dit enthousiasme wordt blijvend gevoed door de training op te delen in vier of vijf modules (Inleiding+Windows, Word, Outlook, Excel en Internet Explorer). Men kan zelf het leertempo bepalen door op te geven over welke periode men de modules wenst te ontvangen. Hierdoor wordt de training stapsgewijs aangereikt en heeft men voldoende tijd om de sneltoetsen te oefenen.

Welke voordelen heeft Funkeyz™?

Alles werkt online, er hoeft dus geen software geinstalleerd te worden. Tevens kan de cursist zelf bepalen waar, wanneer, hoe lang en hoe vaak men de training wenst te doen. Funkeyz™ verzorgt zelf de e-mailherinneringen en zal na afloop van de modules zorgdragen voor het versturen van herhalingen en sneltoetstips. En dat tot 1 jaar lang!

Resultaten!

Onderzoek onder 150 deelnemers van 15 verschillende bedrijven geeft de volgende resultaten te zien:

  • 72% geeft aan de muis veel minder te gebruiken;
  • 71% ervaart dat het werken met sneltoetsen sneller is en tevens meer rust geeft;
  • 87% is sneltoetsen gaan gebruiken naar aanleiding van de Funkeyz™ training;
  • De algemene indruk van de training wordt met 65% goed en door 26% zelf met Zeer goed beoordeeld. 

Doe hier de 5 minuten Demo


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.