Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

TU Delft zet eerste onderwijsmateriaal online

De Technische Universiteit Delft heeft, zoals in mei al was aangekondigd, een deel van het onderwijsmateriaal op het internet gezet, verspreid onder een Creative Commons-licentie. Het gaat daarbij om de eerste fase van de pilot van het OpenER-project, met cursussen van de Master of Science programma's 'Civil Engineering', 'Electrical Engineering' en 'Offshore Engineering'.

"De TU Delft wil met het beschikbaar stellen van haar onderwijsmateriaal bijdragen aan een klimaat van open kennisorganisaties die opereren in wereldwijde netwerken", aldus prof. Jacob Fokkema, rector magnificus van de TU Delft, tijdens de officiële presentatie van het project in mei van dit jaar. "Door het materiaal openbaar te maken bevorder je de uitwisseling van informatie. Je laat zien hoe veel je als TU Delft te bieden hebt." De komst van het project betekent niet dat een 'student' aan de hand van de openbare informatie straks thuis voor ingenieur kan studeren en een diploma kan halen. Het contact met de docent, practica en dergelijke maken evenzeer deel uit van de opleiding. Voor begeleiding en tentamineren moet nog steeds worden aangeklopt bij de universiteit.

Doelgroepen van het OpenER-project zijn onder meer wetenschappers van buiten de TU Delft, potentiële studenten en 'life long learners', oud-studenten die willen blijven leren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.