Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-11-2006 | Article Rating | (0) reacties

Impressie Surf Onderwijsdagen

Met bijna 900 deelnemers zijn de Surf Onderwijsdagen 2006 het grootste congres op het gebied van e-learning in Nederland. De deelnemers zijn voornamelijk afkomstig uit het hoger onderwijs, terwijl ook steeds meer werkenden uit het middelbaar beroepsonderwijs dit tweedaagse congres bezoeken.

Stichting Surf gebruikt een weblog om niet-deelnemers een impressie van het congres te geven. Daarnaast is een dergelijke weblog natuurlijk ook een verslag om achteraf nog eens door te nemen.

Opvallend is ook dat verschillende individuele deelnemers via hun eigen weblog verslag doen. Bijvoorbeeld Pierre Gorissen, Sebastian Fuchs en Wilfred Rubens. Ongeveer tien zogenaamde 'Edubloggers' nemen deel aan deze conferentie (dat zijn mensen die via een weblog over onderwijs, leren en ICT schrijven). Op korte termijn staan dus vermoedelijk heel wat impressies online. Daarnaast zullen er ongetwijfeld ook fotoverslagen en wellicht zogenaamde podcasts van de Surf Onderwijsdagen op Internet verschijnen.

Het zou goed zijn als meer organisatoren van e-learningcongressen deze werkwijze gaan stimuleren. Deelname aan congressen wordt daarmee allesbehalve overbodig. Het gaat immers er om hoe je zelf als deelnemer het congres ervaart en verwerkt. De weblogs geven een selectief en uiteraard subjectief beeld van een congres. En de wandelgangen zijn natuurlijk ook een erg belangrijke reden om naar een conferentie te gaan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.