Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 03-05-2013 | Article Rating | (0) reacties

Totara LMS met versie 2.4 heeft Open Badges functionaliteit

Totara LMS met versie 2.4 heeft Open Badges functionaliteit

Totara Learning Solutions, leverancier van Totara LMS, heeft nu een versie uitgebracht waarmee Open Badges kunnen worden ingezet.

Totara LMS is een leeromgeving die als basis Moodle heeft. Een consortium aan bedrijven heeft echter de functionaliteiten uitgebreid zodat het systeem is toegespitst op gebruik in een zakelijke omgeving. Het is een betaald systeem.

Deze week is versie 2.4 uitgebracht van Totara LMS. Een belangrijke functionaliteit binnen deze versie is de mogelijkheid om met Mozilla’s Open Badges te werken. Zie voor meer uitleg en het belang van open badges o.a. deze blogpost.

In de komende versie 2.5 van Moodle zit deze functionaliteit en Totara is er nu al in geslaagd om dit mee te nemen in de nieuwe release. Totara heeft met subsidie hard gewerkt aan de Open Badges integratie en deelt deze functionaliteit met de Moodle community.

Ruim 600 organisaties, waaronder Disney-Pixar en de NASA hebben Badges ingezet het afgelopen jaar. Aangezien Moodle de meest gebruikte leeromgeving is zal de integratie van Open Badges in Totara en Moodle een flinke stimulans bieden in het gebruik van Open Badges.

In Nederland voert The Courseware Company dit product en kan u met raad en daad bijstaan. Zie de pagina over Totara.

Zie de pagina met het hele persbericht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.