Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 28-05-2024 | Article Rating | (0) reacties

Catalogus in Moodle Workplace 4.4

Avetica, Moodle Premium Partner

Vanaf versie 4.4 heeft Moodle Workplace een mooie catalogus. Organisaties kunnen nu eenvoudig hun hele cursusaanbod (per doelgroep) presenteren. Laat gebruikers vrij zoeken op onderwerpen of leidt ze naar de juiste cursus via categorieën en tags. Met de nieuwe catalogus gaat een wens van veel organisaties in vervulling.

Zelfsturend leren

Elke organisatie wil dat haar medewerkers bekwaam zijn en zich verder ontwikkelen. Het aanbieden van online cursussen is één van de manieren om dit te realiseren. Je moet dan echter wel een LMS hebben waar al het cursusaanbod snel toegankelijk is. Werk je met meerdere doelgroepen, bijvoorbeeld interne en externe gebruikers, dan wil je per doelgroep een aparte catalogus aanbieden. Met de catalogus in Moodle Workplace 4.4 regel je dit heel eenvoudig. Gebruikers kunnen zo op een goede manier werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Catalogus in Moodle Workplace 4.4
Catalogus in Moodle Workplace 4.4

Zoeken en navigeren naar juiste cursus

Hoe vind je de juiste cursus? Er zijn twee methoden mogelijk. Als eerste kan een gebruiker een zoekterm invoeren waarna alle cursussen die hieraan voldoen worden getoond. Hierbij wordt gezocht in de beschrijvingen van de cursussen en overige cursus data.

De tweede methode is navigeren via de categorieën. Heb je een categorie geselecteerd, dan kun je de resultaten verder verfijnen door tags aan of uit te zetten.

Ik merk zelf dat ik al heel snel de catalogus gebruik om naar een cursus te navigeren, ook al heb ik al toegang tot de cursus op een andere manier. Misschien komt het doordat ik de nieuwe catalogus zo fijn vind werken 😀.

Video over catalogus

Moodle HQ heeft een (Engelstalige) video gemaakt van 5 minuten waarin ze de nieuwe catalogus uitleggen en de mogelijkheden laten zien.

Wil je ook de nieuwe catalogus?

Is de nieuwe catalogus precies wat je nodig hebt in jouw organisatie? Of wil je cursussen verkopen en online laten afrekenen. Met Moodle Workplace 4.4 kan je dit realiseren. Neem contact op met Avetica zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voor de zekerheid: de catalogus is alleen beschikbaar voor Moodle Workplace en niet voor Moodle LMS.


Het bericht Catalogus in Moodle Workplace 4.4 is eerst gepubliceerd op Avetica.

Avetica helpt jou met Moodle, het meest gebruikte leer­management­systeem ter wereld, zodat jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leer­omgeving.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?