Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 15-11-2023 | Article Rating | (0) reacties

Moodle plug-in ontwikkelen met AI, workshop door Ldesign op #MoodleMoot

Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle plugin maken met AI

Ldesign Media is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor Moodle. Voor de komende MoodleMoot kondigen zij een intrigerende workshop aan: “Moodle plug-in ontwikkelen met Kunstmatige Intelligentie.” Het belooft een informatieve en vernieuwende workshop te worden. In een sessie van 90 minuten wordt gedemonstreerd hoe AI-technologieën kunnen worden ingezet voor het creëren van Moodle plug-ins. De mogelijkheden, voordelen en uitdagingen van deze technologieën worden verkend.

Deelnemers aan de workshop worden door het ontwikkelproces van Moodle-plugins geleid met behulp van AI-tools. De sessie richt zich op het praktisch gebruik van AI-gereedschappen en de impact ervan op de ontwikkeling van Moodle Plug-ins. In de sessie wordt van zowel gratis als betaalde gereedschappen gebruik gemaakt. Deelnemers krijgen toegang tot een gestandaardiseerde ontwikkelomgeving en kunnen dus zelf aan de slag. Die toegang krijg je via GitHub Codespaces en je hebt dus minimaal een Github account nodig. De workshop is geschikt voor iedereen ongeacht je (technisch) ervaringsniveau.

Over de Moodle developers

  • Luuk Verhoeven is sinds 2007 gespecialiseerd in internettoepassingen en software-integratie. Met zijn onderneming Ldesign Media heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor Moodle. Luuk zal de sessie leiden.
  • Vincent Cornelis, softwareontwikkelaar bij Ldesign Media, begeleidt deelnemers in de verschillende AI-tools.
  • Hamza Tamyachte heeft zich ingezet in de voorbereidingsfase en heeft onderzoek gedaan naar het opzetten van de ontwikkel omgevingen in GitHub. Hierdoor heeft iedereen tijdens de workshop toegang tot dezelfde ontwikkeltools.


Om deel te nemen aan deze workshop is slechts een GitHub-account en een laptop vereist. We hopen je daar te zien!

MoodleMoot 2024

Een Moodle event voor en door Moodlelaars. Dat is de MoodleMoot en op 31 januari 2024 vindt deze plaats in Dordrecht. Het is een dag vol met presentaties en workshops over Moodle en ontmoeting met andere Moodle gebruikers.


Het bericht Moodle plug-in ontwikkelen met AI, workshop door Ldesign op #MoodleMoot is eerst gepubliceerd op Avetica.

Avetica helpt jou met Moodle, het meest gebruikte leer­management­systeem ter wereld, zodat jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leer­omgeving.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?