Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 10-08-2023 | Article Rating | (0) reacties

Een Moodle quiz voor gasten? Kan dat?

Avetica, Moodle Premium Partner

Gasttoegang

Moodle kent de mogelijkheid om toegang te geven aan ‘gasten’. Een gast hoeft niet in te loggen en is volledig anoniem. Een gast kan echter alleen activiteiten bekijken. Zodra er resultaten moeten worden opgeslagen wordt gevraagd een account aan te maken. Een gast kan dus geen toets, opdracht, forum of iets dergelijks gebruiken.

Gast toets

De Moodle ‘GuestQuiz‘ plugin biedt een oplossing om gasten toch een kleine toets te laten maken. Wanneer je bijvoorbeeld een volledig open cursus aanbiedt kun je nu ook een simpele toets aanbieden. De cursist kan direct na het invullen op controleren klikken en zien wat de resultaten zijn. Ook kan de cursist leren van de feedback die je bij de antwoorden geeft. Er wordt helemaal niets opgeslagen in Moodle want alles werkt in de browser van de gast zelf.

Hoe werkt het?

De ‘GuestQuiz’ is een activiteit en kan worden toegevoegd aan een cursus. Je kunt de quiz ook los toevoegen aan de startpagina. Regel je gast toegang goed in en geef gasten de link naar de cursus of direct naar de quiz activiteit.

Vragen invoeren

Het invoeren van vragen werkt met het GIFT vragen format. Je voert de verschillende vraagsoorten in met een bepaalde code en na het opslaan ziet het eruit als een normale vraag. In de plugin vind je een link naar een editor die je helpt met het maken van je eerste vragen.

In het voorbeeld hieronder zie de volgende vraagtypes en de manier waarop je die invoert:
– Waar/Niet waar
– Multiple Choice
– Kort antwoord

Zelf proberen?

Wij hebben een voorbeeld op onze Moodle site gezet waar je direct kunt kijken hoe het werkt. De ontwikkelaar geeft ook nog wat tips hoe het uiterlijk kunt aanpassen maar daar hebben wij nog even niets mee gedaan.


Het bericht Een Moodle quiz voor gasten? Kan dat? is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Moodle Premium Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?