Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 01-05-2023 | Article Rating | (0) reacties

Verbeteringen in Moodle Workplace 4.1.3

Avetica, Moodle Premium Partner

Release Moodle Workplace 4.1.3

Vorige week is er een update van Moodle Workplace uitgekomen met een aantal verbeteringen. Belangrijk om te vermelden is dat deze alleen in de ‘rolling release’ zijn opgenomen. Lees meer over het verschil tussen standard en rolling releases.

Wat zijn de verbeteringen?

Support contact per tenant
Het is nu mogelijk om per tenant te bepalen wat het adres is voor support zodat dit ook juist toont in het vraagteken onderaan de pagina in 4.1. Iedere tenant kan dus zijn eigen support contact hebben.

Waarschuwing in Teams blok
In het Teams blok vindt een manager een overzicht van zijn of haar medewerkers. Aan de gekoppelde cursussen of programma’s kan een deadline worden gehangen. Het Teams blok toont vanaf versie 4.1.3 een waarschuwing wanneer er gebruikers zijn die een item hebben dat ‘overtijd’ is met daarin een link naar de betreffende rapportage.

Dynamische regel op login
Een nieuwe dynamische regel die werkt op de eerste keer dat een gebruiker inlogt. Je kunt nu dus bijvoorbeeld een bericht sturen na de eerste inlog of de gebruiker direct koppelen aan een cursus of programma.

Waarschuwing bij aanmaken programma’s
Voor de juiste werking van programma’s is het belangrijk dat cursusvoltooiing goed staat ingesteld bij de onderliggende cursussen. Wanneer je nu een programma samenstelt, en dit is niet het geval, volgt er een waarschuwing zodat je dit alsnog kunt instellen.

Importeer organisatiestructuur
Informatie over functies en afdelingen kon al geïmporteerd worden in de organisatiestructuur met een CSV bestand. Aan die CSV kunnen nu ook velden worden toegevoegd om de rechten van managers en afdelingshoofden te bepalen.

Een volledige lijst met alle verbeteringen vind je op deze documentatiepagina van Moodle Workplace.

Moodle Workplace - update

Het bericht Verbeteringen in Moodle Workplace 4.1.3 is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Moodle Premium Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?