Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van iSpring Solutions | 06-05-2022 | Article Rating | (0) reacties

7 onmisbare tools voor leraren die lesgeven op afstand

7 onmisbare tools voor leraren die lesgeven op afstand

In de nasleep van de COVID-19 pandemie waren scholen gedwongen een lesmodel op afstand over te nemen, maar met vrijwel geen voorbereiding of inwerktijd. Daardoor was het voor de leraren moeilijk om hulpmiddelen te vinden die zowel voor henzelf als voor hun leerlingen geschikt zijn.

Als u nieuw bent op het gebied van online lesgeven of gewoon de betrokkenheid van uw virtuele klassen wilt verbeteren, lees dan verder. Wij hebben een lijst samengesteld van onmisbare tools om online les te geven, hun opties, en leggen uit waarom ze helpen leren op afstand zo effectief mogelijk te maken. 

1. Google Classroom

Google Classroom is een gratis webservice die door Google speciaal voor scholen is ontworpen. Het helpt leraren om snel opdrachten te maken, uit te delen en te beoordelen, en gemakkelijk met hun leerlingen te communiceren. 

Classroom integreert Google Docs, Drive, Gmail, en Agenda in een overkoepelend platform. Elke klas kan worden onderverdeeld in een eigen map op de schijf van de gebruiker, waarin de leerling werk kan inleveren dat door een leraar moet worden nagekeken. Leerkrachten kunnen opdrachten en deadlines toevoegen aan Agenda en het proces van elke leerling bijhouden door de revisiegeschiedenis van een document te raadplegen en het, na beoordeling, terug te sturen met opmerkingen. Google Classroom maakt het ook gemakkelijk voor onderwijzers om leerlingen te e-mailen (zowel de hele klas of één specifieke leerling) en aankondigingen te posten in de Stream van de klas. 

2. Zoom

Zoom is een cloud-gebaseerd programma voor videovergaderen dat zowel voor één-op-één-trainingen als voor leren in groepsverband kan worden gebruikt. Leerkrachten en studenten kunnen in real-time verbinding maken in veilige, met een wachtwoord afgeschermde virtuele kamers. Alle online vergaderingen kunnen worden opgenomen en geüpload naar de cloud, zodat leerlingen die de les gemist hebben ze later kunnen bekijken. 

Zoom biedt niet alleen HD-video en -audio, maar ook veel innovatieve opties die meer interactiviteit en betrokkenheid tijdens de bijeenkomsten mogelijk maken. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld berichten en bestanden uitwisselen in een chat, of hun schermen delen en er aantekeningen op maken met de whiteboard functie.

3. Blackboard Learn

Blackboard Learn is een learning management systeem (LMS) dat geschikt is voor middelbare scholen (K-12) en universiteiten. Het stelt leraren in staat de volledige leiding het leerproces van de leerlingen te nemen.

Leraren kunnen e-learning cursussen maken door kant-en-klare leermodules (SCORM cursussen, bijvoorbeeld), documenten, links, discussies en toetsen toe te voegen, en ze aan leerlingen toe te wijzen. Zij kunnen dan de voortgang en voltooiing van zowel individuele activiteiten als een hele cursus bijhouden, opdrachten nakijken, en cijfers bekendmaken zodat de leerlingen ze kunnen bekijken. 

De functies van Blackboard Learn zijn onder andere een kalender in het systeem om trainingssessies te plannen en deadlines voor toetsen op te geven, aankondigingen die docenten kunnen plaatsen zodat leerlingen ze kunnen lezen, chats en discussies tussen leerlingen en docenten.

4. iSpring Suite

iSpring Suite is een gemakkelijk te gebruiken en toch krachtige authoring toolkit. Net als andere authoring tools is het ontworpen om aantrekkelijke e-learning cursussen te maken die naar een LMS kunnen worden geüpload en op het web kunnen worden gedeeld. 

Met iSpring Suite kunt u gemakkelijk verschillende soorten materiaal maken voor verschillende trainingstaken. Het bestaat uit een tool voor het maken van dia-gebaseerde cursussen, een video- en audio-editor voor het maken van videolezingen en screencasts, een quiz-maker voor beoordelingen, en een dialoogsimulatie tool voor het maken van gesprekssimulaties met vertakkingen. U kunt er ook interactieve microlearningmodules mee maken, met een complete set kant-en-klare sjablonen voor het maken van woordenlijsten, catalogi, tijdlijnen, referenties, en FAQ's.

Als u ervaring heeft met het werken met PowerPoint dia's, dan kunt u die met iSpring in een paar klikken omzetten in volwaardige online cursussen. U kunt ook uw Word- en PDF-documenten omzetten in interactieve HTML5 boeken om uw leerlingen een prettige leeservaring te bieden op mobiele apparaten.

5. Khan Academy

Khan Academy is een educatieve website die populair is bij leraren en ouders. Het biedt op video gebaseerde cursussen en gepersonaliseerde leerdashboards aan, zodat leerlingen in hun eigen tempo buiten het klaslokaal kunnen leren. Er zijn online lessen voor verschillende leeftijden, van kleuterschool tot middelbare school en verder. Ze zijn gericht op geschiedenis, wetenschap, economie, computerprogrammeren, en vele andere gebieden. Khan Academy werkt ook samen met instellingen als NASA, The California Academy of Sciences, The Museum of Modern Art, en MIT om gespecialiseerde lesstof te leveren.

De aangeboden videocursussen bestaan uit oefentaken zoals vragen en quizzen, en begeleide positionering om de leerlingen te helpen een cursus te vinden die zij nodig hebben. Leerkrachten kunnen lessen voor hun leerlingen uit de cursuscatalogus kiezen en dan klaslokalen aanmaken waarin ze leerlingen uitnodigen om een cursus te volgen. Beoordeling gebeurt automatisch. 

6. Edmodo

Edmodo is een online platform voor middelbare scholen en leerkrachten dat alle tools voor de klas samenvoegt en verschillende taken samenbrengt waaraan de leerkrachten moeten voldoen. Berichten versturen, lesmateriaal delen, opdrachten beoordelen, en zelfs quizzen afnemen zijn allemaal mogelijk op één enkel platform. 

Ouders hebben ook toegang tot Edmodo. Nadat zij in het systeem zijn ingelogd, kunnen zij de activiteiten en cijferlijst van de klas van hun kinderen zien, updates van de klas bekijken, en de leraren directe berichten sturen.

Er is ook een geweldige leraren community die ontstaat met Edmodo. Onderwijzers delen hun lessen en ander lesmateriaal binnen het platform met behulp van hashtags, zodat hun vakgenoten de hulpmiddelen kunnen vinden en gebruiken voor hun leerlingen. 

7. Wakelet

Wakelet is een curatie tool die in de klas gebruikt kan worden om lesmateriaal van overal op het Web op te slaan, te organiseren en te delen. Dat kunnen artikelen, video's, podcasts, social media posts, links, en meer zijn. Gebruikers kunnen interessante en nuttige collecties samenstellen uit verzamelde bestanden en context toevoegen door hun eigen aantekeningen en media toe te voegen.

Wakelet is ook een geweldige tool om onderzoeksprojecten te ontwerpen en ze interactief en sociaal te maken. Leerlingen kunnen hun projecten maken en ze delen met hun leraren en medeleerlingen. 

Onderwijzers kunnen Wakelet gebruiken als een tool om bestanden te delen en samen te werken. Zij kunnen hun lesplannen en opdrachten publiceren en andere leraren en leerlingen uitnodigen om bij te dragen aan hun collecties. 

Om samen te vatten

Er zijn nog veel meer tools voor onderwijs op afstand die uw leerlingen bij het leren betrokken kunnen houden, maar het is onmogelijk om ze allemaal te noemen. Dit was dan ook slechts een kort overzicht van de belangrijkste hulpmiddelen, waarvan wij zeker zijn dat ze nuttig zijn.

Wij hopen dat u dit nuttig vond.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.