Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

Corona, wat nu?

Corona, wat nu?

Het Corona-virus dwingt ons om goed af te wegen welke contacten nodig zijn en welke kunnen worden uitgesteld. Dat geldt nog meer voor degenen die verantwoordelijk zijn voor opleiden en trainen. Fysieke sessies liggen niet voor de hand. Gelukkig zijn er alternatieven. e-Learning biedt een scala aan mogelijkheden voor zelfstudie. En als er wel behoefte is aan contact, dan zijn online sessies als webinars en virtual classrooms inmiddels een volwassen alternatief.

Op e-Learning.nl besteden wij aandacht aan wat er mogelijk en gaande is. Drie initiatiefnemers – onder wie onze redacteur Marcel de Leeuwe – bieden op een non-profit website tips, en de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Zie het nieuwsbericht e-Learning beats Corona. Ook onze bloggers roeren zich. Zoals met de bijdragen 1. Ook in tijden van een pandemie moet je je aan de AVG houden 2.  Microsoft Teams: mogelijkheden en beperkingen voor live online lessen 3. Afweging bij verschillende toepassingen van online leren van redacteur/columnist Wilfred Rubens. Marktspeler Avetica met Leer thuis verder met virtual classrooms. Redacteur Marcel de Leeuwe bespreekt Tools voor online lesgeven en vraagt zich af Wat kunnen we als e-Learning professionals betekenen bij het Corona virus?

e-Learning.nl houdt jullie op de hoogte. Als je vragen hebt of tips wilt delen, stuur dan een e-mail naar de redactie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.