Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 11-07-2014 | Article Rating | (0) reacties

Noordhoff Health neem PAT over

Noordhoff Health neem PAT over

Noordhoff Health en PAT Learning Solutions gaan verder als één bedrijf onder de naam Noordhoff Health. De divisie van Noordhoff Uitgevers  (onderdeel van Infinitas Learning) richt zich op de zorgsector, de markt waarin PAT Learning Solutions actief is met Pulse Web Touch. “PulseWeb Touch wordt de leidende leertechnologie voor Europa in deze nieuwe onderneming”, schrijft Jeroen Krouwels van PAT. Noordhoff Health heeft vestigingen in Houten en sinds kort in Berlijn. PAT is gevestigd in Tilburg. Infinitas Learning heeft de ambitie de activiteiten verder uit te bouwen naar de rest van Europa.

André Matera blijft de directeur van Noordhoff Health. Hans Helmonds van PAT wordt technologie-manager; zijn collega Jacco Schimmel is benoemd tot salesmanager. Beiden worden lid van het MT van Noordhoff Health. “Zelf ga ik binnen het Noordhoff concern een nog nader te bepalen rol invullen op het raakvlak van business innovation en concepting”, schrijft Krouwels in zijn persbericht.

Het samengaan van deze beide spelers op de markt voor opleidingen in de zorg, past wereldwijd gezien binnen de trend van het consolideren van het aanbod. Consolidatie wordt gezien als een belangrijke stap in het volwassen worden van een markt. Op de Nederlandse markt voor e-learning opereren een paar grote spelers, met verder vooral veel kleine en middelgrote aanbieders. Wie weet is de overname van PAT door Noordhoff Health de voorbode van meer overnames, een ontwikkeling die vooral in de Angelsaksische markt al langer speelt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.