Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 20-03-2014 | Article Rating | (0) reacties

Easygenerator nu in de browser

Easygenerator nu in de browser

De Nederlandse auteursomgeving voor het maken van online zelfstudiemodules heeft nu een volledig webbased versie uitgebracht van easygenerator.

Easygenerator is onder de bezielende leiding van mijn voormalig collega Kasper Spiro uitgegroeid tot een volwassen en waardevolle auteursomgeving. Met de recente release is het mogelijk geworden om volledig in je browser te ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van templates die je stap voor stap, vanuit de leerdoelen, naar het eindresultaat leiden.

Af van Windows

Tot nu toe heb ik met plezier gewerkt met easygenerator maar tot nu was het nodig om een Windows applicatie te downloaden. Voor mij en vele anderen betekende dit een lastige stap: op je Mac naar Windows gaan. In de huidige versie kun je via elke browser content maken en reviewen. Wel heeft de online versie iets beperktere mogelijkheden dan de Windowsversie.

Je kunt gratis gebruik maken van easygenerator. Voor $ 19 per maand per auteur heb je meer mogelijkheden tot je beschikking waaronder samenwerken aan content en integratie (SCORM) met je leeromgeving. Ook kun je nog steeds kiezen voor de uitgebreidere Windowsversie. Op de website staat een heldere vergelijking van de abonnementen.

Eerste indruk

Ik heb nu de eenvoudige versie gebruikt (zonder in te loggen) en de interface is veel eenvoudiger dan in de Windowsversie. De stappen zijn inzichtelijk gedeeld en de interface is rustig en clean. De mogelijkheden zijn beperkt in vergelijking met de Windowsversie en auteursomgevingen zoals Storyline. Als je echter kijkt naar de online concurrenten waarbij je samen kunt werken aan content is alleen Lectora Online relevant en in mindere mate SmartBuilder.

Mijn eerste indruk is dat de functionaliteiten in vergelijking met deze twee omgevingen minder zijn maar de gebruiksvriendelijkheid en ontwikkelsnelheid een stuk hoger. En dat is met een groot ontwikkelteam van groot belang!

Hieronder een korte impressie van mijn eerste 5 minuten met easygenerator:



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.