Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 26-11-2013 | Article Rating | (0) reacties

Udacity heeft falend businessmodel

Udacity heeft falend businessmodel

MOOC’s zijn al een hele tijd een echte hype. een van de drie grote spelers Udacity (andere twee Coursera en EdX) stopen met open MOOC’s en richten zich op bedrijfscursussen.

Uitspraken baas Udacity

Het grote aantal afvallers tijdens een MOOC viel al vaker op en Sebastian Thrun van Udacity heeft wat opvallende uitspraken gedaan zoals:

  • “We don’t educate people as others wished, or as I wished. We have a lousy product”
  • “We’re not doing anything as rich and powerful as what a traditional liberal-arts education would offer you”

Andere bronnen zijn kritischer op de ware redenen om het model van Udacity aan te passen. Ten eerste wordt Thrun verweten dat hij zelf de verwachtingen nogal opklopte. Zo riep hij dat er in de toekomst nog maar 10 universiteiten wereldwijd zouden overblijven.

ScienceGuide (Nederlands) laat in een post weten dat vooral het ontbreken van inkomsten een probleem vormen.

Higer Education Strategy Associates heeft als Elvis-kop “Udacity has Left the Building” en geven ook aan dat het model van gratis onderwijs niet duurzaam is.

George Siemens heeft een scherpe blogpost geschreven waarin hij aangeeft dat dit geen falen is van open education, learning at scale, online learning of MOOC’s maar dat dit het falen is van Udacity en Sebastian Thrun waarbij de organisatie wordt gedreven door winst in plaats van door innovatie. Siemens geeft aan dat Udacity ons een jaren 90 e-Learning oplossing bracht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.