Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 17-05-2013 | Article Rating | (1) reacties

Nieuwe versie open source auteursomgeving Xerte

Nieuwe versie open source auteursomgeving Xerte

Xerte is een open source auteursomgeving waarmee zelfstudiemodules kunnen worden gemaakt. Vanaf versie 2.0 kan dit ook in HTML5.

Xerte is een open source omgeving waarmee zowel voor niet technische als meer technisch georienteerde mensen e-Learning gemaakt kan worden.

Xerte basis en gevorderd

Het Xerte Project biedt een volledige suite van open source tools voor e-learning ontwikkelaars en makers van lesmaterialen voor het creëren van interactieve leermiddelen.

Het Xerte project bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Xerte Online Toolkits
  2. Xerte
  3. Xpert

Xerte Online Toolkits is een server-gebaseerde suite van tools voor content-auteurs. E-learning materialen kunnen snel en eenvoudig worden geschreven met behulp van browsergebaseerde tools, zonder programmeren. Xerte Online Toolkits is gericht op content-auteurs, die de inhoud met behulp van eenvoudige wizards (invulformulieren) maken. Content-auteurs kunnen eenvoudig samenwerken aan projecten. Xerte Online Toolktis kan worden uitgebreid door ontwikkelaars met behulp van Xerte.

Xerte is een volledig uitgeruste e-learning ontwikkelomgeving voor het creëren van interactieve lesmaterialen. Xerte is gericht op ontwikkelaars die geavanceerde content maken met wat scripting. Xerte kan worden gebruikt om de mogelijkheden van Xerte Online Toolkits uit te breiden met nieuwe tools voor content-auteurs.

Xpert is een repository voor het delen en hergebruiken van leermiddelen. Xerte Online Toolkits is geïntegreerd met Xpert en maakt het eenvoudig om open content te publiceren voor gebruik door lerenden en hergebruik door auteurs. Andere content-auteurs kunnen gemakkelijk content bijdragen met behulp van RSS.

Xerte online toolkits versie 2.0

In versie 2.0 is het mogelijk om geheel op basis van HTML5 te ontwikkelen, in de vorige versies werd er vooral gebruik gemaakt van Flash.

Er sijn nu meer dan 70 soorten pagina’s voor het presenteren van media en het interacteren met de lerenden.

Didactisch heeft Xerte heel wat te bieden, zo is het mogelijk om adaptieve leerpaden te maken.

Meer informatie vind je op de prima Nederlandstalige community van Xerte.

Dit bericht geeft meer informatie over versie 2.0.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Raoul Teeuwen
Van Raoul Teeuwen | 04-09-2013
Op 29 okt 2013 demonstreert ErasmusMC Xerte en hoe ze dat gebruiken. Ook het Belgische Toll-net, een netwerk voor ICT in het onderwijs, is aanwezig. Deelname van die ochtend is gratis; inschrijven is wel noodzakelijk (ivm de zaal, koffie en lunch). Zie events.surf.nl, op 29 oktober.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.