Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-08-2011 | Article Rating | (2) reacties

Radboud Universiteit krijgt subsidie voor taalgames

Radboud Universiteit krijgt subsidie voor taalgames De Radboud Universiteit in Nijmegen krijgt van het Europese Lifelong Learning Programma 500.000 euro subsidie om taalgames te ontwikkelen.

Coördinator is Helmer Strik, spraaktechnoloog aan de Radboud Universiteit: "Doel van dit project is om jongeren en volwassenen hun basisvaardigheden in Nederlands, Engels en Frans te laten trainen met toegankelijke computergames."

Wereldwijd leren miljoenen mensen vreemde talen of een tweede taal om te integreren in een nieuwe samenleving. Strik: "Vooral oefenen van het spreken in de vreemde taal en het onder de knie krijgen van de grammatica zijn voor beginnende en laagopgeleide taalleerders vaak lastige hobbels. Dit project richt zich vooral hierop. Games zijn voor deze groep een laagdrempelige, uitnodigende en motiverende manier om een taal te leren."

De universiteit werkt voor het project samen met collega's uit Kortrijk (KU Leuven), Newcastle en Pretoria.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Wim Strelitski
Van Wim Strelitski | 31-08-2011
Het door mij bedachte programma is bedoeld voor de verbetering van de leesvaardigheid. Het deel in het Nederlands is inmiddels gereed en kan edomonstreerd worden. Het Franse, Duitse en het Engelse deel is bijna klaar. Het programma het "Leesbreedte" en kan gebruikt worden door kinderen die uit het aanvankelijklezen zijn tot ver in de volwassenheid. Als er belangstelling bestaat ben ik bereid om meer informatie te geven en om het programma te demonstreren.
Met vriendelijke groet, Wim Strelitski
Dorine in 't Veld
Van Dorine in 't Veld | 11-09-2011
Als ik 'toegankelijk' lees, dan begrijp ik dat de games ook bruikbaar zullen zijn voor mensen die met schermuitleesprogramma's ofwel screenreaders werken; blinden en slechtzienden dus. En dat de software ook voor andere mensen met beperkingen bruikbaar is. Klopt dat? Zie www.accessibility.nl. En voor richtlijnen voor software zie http://www.softwareinzicht.nl/software-in-zicht/toegankelijkheid/?p=19.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.