Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Workshops over leren in en met sociale netwerken

Op 14 oktober 2011 organiseert het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) in studiecentrum Eindhoven drie workshops over leren in en met Sociale Netwerken.

Iedereen met belangstelling voor niet-traditionele vormen van leren en voor sociale netwerken en media is van harte welkom. Deelnemers aan de workshops ontvangen het net verschenen boek Leernetwerken.

Formeel en informeel leren

Als we het over 'leren' hebben dan denken we allereerst aan 'school' (formeel leren). Iedere Nederlander brengt immers een groot deel van zijn jeugd 'op school' door. Tegenover 'leren' staat 'werken'. En 'werken' is wat we doen als we eenmaal van school af zijn. Dat beeld klopte vroeger al niet. De mens is nu eenmaal nieuwsgierig en leert van wat hij ziet, hoort, meemaakt (incidenteel leren). Of hij dat nu wil of niet. Maar in de 21e eeuw klopt het helemaal niet meer.

Leren in netwerken

We delen kennis en ervaringen met onze kennissen, vrienden, collega's. Dit informele leren is een sociaal gebeuren. De sociale media en sociale netwerken maken het mogelijk om die sociale kringen onderling met elkaar te verbinden en ze radicaal uit te breiden. Dit type sociaal leren voor kennisdeling en meer in het bijzonder professionele ontwikkeling, noemen we genetwerkt leren. Het desbetreffende sociale netwerk een leernetwerk.

Boek en workshops over netwerkleren


Een team van onderzoekers van CELSTEC heeft een boek geschreven getiteld Leernetwerken. Het boek Leernetwerken van Sloep, Van der Klink, Brouns, Van Bruggen en Didderen, legt op een begrijpelijke manier uit wat netwerkleren is en hoe je er praktisch mee aan de slag kunt. Ter gelegenheid van de publicatie van dit boek organiseert CELSTEC een dag met workshops. In de workshops wordt aangegeven hoe je met Leernetwerken aan de slag kunt. Iedereen met belangstelling voor niet traditionele vormen van leren en voor sociale netwerken en media is van harte welkom. Deelnemers aan de workshops ontvangen een exemplaar van het boek gratis.

Meer informatie


Meer informatie over de workshops en de inschrijving is te vinden op de conferentiesite.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.