Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-02-2009 | Article Rating | (0) reacties

Trimbos Instituut winnaar eerste Nederlandse e-learning award

Het Trimbos Instituut uit Utrecht is met het prgramma 'De gezonde school en genotmiddelen' winnaar geworden van de eerste Nederlandse e-learning award. Dat is vanmiddag bekendgemaakt aan het eind van de eerste dag van het 10de Nationale E-learning Congres.

De lustrumeditie van het congres wordt tot en met morgen gehouden in de High Tech Campus in Eindhoven. Volgens de jury is het Trimbos Instituut er in geslaagd om technologie op een effectieve manier in te zetten voor een complex onderwerp, namelijk gedragsverandering. 'Ze hebben dat gedaan op een manier die goed aan blijkt te sluiten bij de doelgroep van het aanbod. Deze e-learning toepassing wordt op veel scholen gebruikt, en scoort hoog als het gaat om de tevredenheid van de doelgroep. Ook lijkt de applicatie effect te hebben op het gedrag van jongeren', aldus het juryrapport. De jury was erg onder de indruk van de didactische onderbouwing van het voorstel, en van de manier waarop het leerconcept met behulp van technologie is uitgewerkt. Toch was er ook een kritiekpunt. De jury meent dat de applicatie wat betreft usability verder verbeterd kan worden.



De Nederlandse e-learning award is een initiatief van E-learning.nl, de grootste portal in de Benelux op het gebied van e-learning. De onderscheiding is in het leven geroepen voor innovatieve projecten waarbij technologie een hoofdrol speelt om het leren en/of de performance van mensen en organisaties te verbeteren.

In totaal hebben tweeëndertig projecten en voorstellen meegedaan aan de eerste editie van de Nederlandse e-learning award. Tot de vier genomineerden behoorden, naast het Trimbos Instituut, de Universitaire Lerarenopleiding van het Onderwijscen­trum Vrije Universiteit; Jutten Simulations; Orbit Learning4Life, ACHT Bedrijfsinnovatie bv en de TU Delft.

De inzending van het Trimbos Instituut betreft een blended preventieprogramma voor het voortgezet onderwijs op het gebied van alcohol, drugs en roken. De makers van het winnende programma toonden zich in een dankwoord “zeer vereerd met de prijs en de erkenning.” Met name toonden zij zich opgelucht omdat voorlichting op het gebied van alcohol, drugs en roken soms toch wel lastig is. “Deze prijs helpt hopelijk om dat beeld te doen kantelen”, aldus de gelukkige winnaars.


Het complete juryrapport is hier te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.