Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

Technika 10 NL lanceert website over digitaal pesten

Uitgescholden worden op msn. Een anoniem dreigmailtje ontvangen. Je foto bewerkt en al terugvinden op diverse profielwebsites. Steeds meer meisjes en jongens pesten of worden gepest via internet. Wat soms begint als een geintje komt meestal hard aan bij de ontvanger. Digitaal pesten is een groeiend probleem onder kinderen en jongeren. Technika 10 Nederland krijgt veel vragen over digitaal pesten en is daarom gestart met de website www.muisinjeklas.nl.

De website geeft leerkrachten en ouders inzicht in het internetgedrag van kinderen en jongeren en leert hen hoe ze kinderen kunnen begeleiden om op een zo veilig mogelijke manier te surfen, chatten en e-mailen. De website gaat in op de mogelijkheden die internet biedt om anderen te pesten. Hoe gaat dit pesten, bijvoorbeeld via msn, e-mail, profielwebsites en allerlei games, in z’n werk? Hoe herken je het? Hoe serieus moet je het nemen? Hoe maak je het bespreekbaar en wat kun je ertegen doen? Meer inzicht van de volwassenen betekent dat ze kinderen en jongeren beter kunnen begeleiden en hen weerbaar kunnen maken voor de valkuilen van internet. Reacties van 'Ach, dan delete je het toch gewoon' of 'Dan moet je maar niet gaan chatten' moeten snel tot het verleden gaan behoren. Digitaal pesten leidt veel te vaak tot een hoop verdriet of erger.

De Technika 10-website www.muisinjeklas.nl en het Project Digitaal Pesten zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Kinderpostzegels Nederland.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.