Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-03-2007 | Article Rating | (1) reacties

E-learning ontwikkelingen onderzocht: uitslag enquête

E-learning land is volop in beweging. De redactie van e-learning.nl vroeg zich af hoe haar bezoekers die verschillende bewegingen ervaren. Zij legde daarom 10 stellingen voor aan haar bezoekers die een aantal nieuwe ontwikkelingen illustreren. De redactie vroeg zich af in hoeverre bezoekers van e-learning.nl heil zien in deze ontwikkelingen.

Allereerst valt op dat de respondenten van mening zijn dat opleiders/docenten/trainers nog steeds niet geloven dat je met e-learning op een goede manier kunt leren. Optimistischer zijn de respondenten over het gebruik van van mobile learning. Zij verwachten dat bedrijven er binnen drie jaar veel meer gebruik van zullen maken. De respondenten menen ook in meerderheid dat het belang van social software voor leren nagenoeg alleen leeft bij een beperkte groep e-learning specialisten. Daarnaast verwacht een ruime meerderheid dat organisaties steeds vaker complexe e-learning toepassingen zullen outsourcen.  

 uitslag_enquete_lino.pdf


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Harco de Laat
Van Harco de Laat | 29-03-2007
Waarschijnlijk hebben er maar weinig opleiders/docenten/trainers de enquete ingevuld. Als dat zo is, dan is het een aanmatigende mening van de respondenten om te denken dat opleiders/docenten/trainers e-learning niet zien zitten. Ruim een derde van de respondenten werkt bij een e-learning-bedrijf. Is onderzocht of zij misschien zo negatief zijn over opleiders/docenten/trainers? Ik zou zeggen: "opleiders aller landen, trekt ten strijde". Als ik zie wat er allemaal in het onderwijs gebeurt op initiatief van docenten en hoe docenten binnen arbeidsorganisaties hun best doen om budget te krijgen voor e-learning, dan is dit maar een rare mening. Meningen op enquetes gaan vaak als waarheid de wereld in. Het zou me niets verbazen als ik straks ergens lees: opleiders/docenten/trainers zien e-learning niet zitten.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

27-09

Technieken en tools voor microlearning

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.