Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-11-2004 | Article Rating | (0) reacties

Fronter ontwikkelt Basisfronter voor Basisscholen

Fronter brengt vanaf 1 december een speciaal voor het basisonderwijs ontwikkelde versie van haar elektronische leeromgeving op de markt onder de naam Basisfronter. Het biedt alle digitale mogelijkheden voor leren en die voor het basisonderwijs interessant zijn. Basisfronter is ontwikkeld om de drempel tot elektronisch leren en communiceren voor het basisonderwijs te verlagen. Basisfronter wordt daarnaast aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijs per school.

Basisfronter biedt een complete leeromgeving die direct kan worden gebruikt. Het biedt alle mogelijkheden om laagdrempelig te starten met digitaal leren en dit, zonder meerkosten, uit te bouwen zodra dit is gewenst.
Leerkrachten, leerlingen én ouders kunnen Basisfronter vanaf iedere plek met een internetaansluiting gebruiken en men heeft geen omkijken meer naar ICT gerelateerde zaken. Alle gegevens staan beveiligd en beheerd op de server van Fronter.

Basisfronter voor leerling, leerkracht en ouders
In Basisfronter krijgt elke leerling zijn eigen hoekje. Een persoonlijke homepage is door een leerling zo gemaakt en, indien gewenst, alleen binnen de school te zien. Leerlingen kunnen veilig chatten binnen de schoolomgeving en discussiëren met elkaar of met de leerkracht.

Ouders kunnen via internet meelezen op het digitale mededelingenbord van de school, zich online opgeven als leesmoeder of vader en zien wat de kinderen doen.

In de digitale lerarenkamer worden de notulen, agenda’s en mededelingen voor leerkrachten overzichtelijk verzameld. Iedere leerkracht heeft bijvoorbeeld zijn eigen agenda die gekoppeld is aan de lerarenkamer. Leerlingen hebben geen toegang tot deze gegevens.

Mogelijkheden van Basisfronter
In Basisfronter kan lesmateriaal worden geplaatst en toetsen worden afgenomen. En het nakijken doet Basisfronter! De resultaten staan per groep of per leerling overzichtelijk in het digitale portfolio. Leerlingen kunnen hierdoor zelf ook beter bijhouden waar ze mee bezig zijn en datgene waar ze trots op zijn aan anderen presenteren.

Basisfronter biedt een zeer uitgebreide en flexibele leeromgeving die geheel startklaar is ingericht. Deze standaard inrichting is tot stand gekomen in overleg met verschillende basisscholen en onderwijsbegeleidingsdiensten. Maar deze is door de school of met ondersteuning van de onderwijsbegeleidingsdienst eenvoudig aan te passen.

Over Fronter
Fronter levert systemen voor elektronisch leren aan onderwijsinstellingen en bedrijven. De op ‘Open Source’ gebaseerde technologie wordt ontwikkeld in Oslo (Noorwegen), waar het hoofdkantoor van Fronter gevestigd is. Het systeem wordt (door)ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderwijzers en studenten. Belangrijke beslissingen op het gebied van productontwikkeling worden genomen door referentiegroepen die bestaan uit gebruikers uit ondermeer Nederland. Fronter wordt gebruikt door meer dan een miljoen mensen in verschillende Europese landen.

In Nederland maken scholen in Den Haag en Zoetermeer gebruik van Fronter producten. Ook het Noorderpoortcollege (Groningen) en ROC Eindhoven gebruiken Fronter om het leerproces digitaal te optimaliseren. Fronter is tevens leverancier van MySchool.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.