Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-02-2002 | Article Rating | (0) reacties

EasyGenerator® Unplugged

DEN HAAG, donderdag 31 januari 2002 -- Het Nederlandse NIAM-TMS bv, met meerdere vestigingen wereldwijd, breidt de web-enabling technologie voor EasyGenerator® verder uit met een webplayer waarbij geen plug-in nodig is. Dit is een vergaande uitbreiding op de bestaande player technologie van EasyGenerator®. Om dit mogelijk te maken werd door NIAM-TMS een nieuwe techniek ontwikkeld waarop een octrooi aangevraagd is.

Het beschikbaar stellen van hoogwaardige interactieve, multimediale e-learning content en tracking van student resultaten via de webbrowser was tot nu toe uitsluitend te realiseren met behulp van een zgn. plug-in. Het gebruik van een plug-in wordt binnen de netwerken van veel bedrijven en instellingen niet toegestaan. Ook bij gebruik op internet moet eerst een plug-in gedownload en geïnstalleerd worden, hetgeen als belemmerend wordt ervaren.
De door NIAM-TMS ontwikkelde techniek maakt het mogelijk om zonder gebruik van een dergelijke plug-in de interactieve cursussen en toetsen gemaakt met EasyGenerator® via intranet en internet beschikbaar te stellen. Belemmeringen voor het gebruik van e-learning via het web en bedrijfsnetwerken worden daarmee weggenomen.

De nieuwe webplayer technologie is een internetapplicatie gebouwd volgens een client-server architectuur. Het server-component communiceert met de EasyGenerator® database en communiceert met de client (door middel van het genereren van DHTML).
De client zorgt voor het weergeven van de content, de interactie met de gebruiker en het terugsturen van de input van de gebruiker naar de server. Er wordt een fat-client/thin-server architectuur aangehouden zodat de server veel clients kan aansturen.
Bij het ontwikkelen van deze nieuwe player technologie is extra aandacht besteed aan beveiliging. Dit i.v.m. bepaalde informatiegevoelige onderdelen, zoals de eindtoets, waarbij communicatie plaatsvindt tussen client/server.

De nieuwe webplayer voor EasyGenerator® stelt cursusontwikkelaars in staat interactieve trainingen en toetsen te ontwikkelen en deze zonder enige aanpassing af te spelen via de browser zonder gebruik van plug-in. Het materiaal dat met EasyGenerator® 2.0 en hoger is ontwikkeld kan direct op een webserver geplaatst worden en is direct voor (wereldwijd) gebruik beschikbaar.

Uniek van EasyGenerator® is, dat iedereen direct aan de slag kan met het creëren van interactieve content. Geen enkele programmeer- of bijzondere softwarekennis is vereist. De extreem korte inwerktijd, de snelheid waarmee interactieve content gemaakt kan worden en de eenvoud waarmee het trainingsmateriaal is te actualiseren, is voor vele organisaties keer op keer doorslaggevend.
Doordat EasyGenerator® compatibel is met de industriestandaards zoals AICC, is het materiaal naadloos te integreren in Learning Management Systemen (LMS) van de marktleiders.

Referenties
Vele bedrijven en onderwijsinstellingen hebben gekozen voor EasyGenerator®, zoals: Shell, HP, Hoffmann-La Roche, NOVIB, Philips, Koninklijke Landmacht, Ministerie van O,C&W, NEDAP, SBBO, Nova College, EduSwiss, SchulSoft.

Over NIAM-TMS
NIAM-TMS heeft een brede kennis opgebouwd met het inzetten van beproefde softwaretechnologieën ter bevordering van interactieve informatie -en kennisuitwisseling. In opdracht van de overheid, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven realiseert NIAM-TMS innovatieve multimedia projecten voor marketing, communicatie en educatie. Met vestigingen in Australië, België, Duitsland, Engeland, Nederland, Spanje en Zwitserland heeft NIAM-TMS wereldwijde aanwezigheid.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.